Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Η ηλεκτρική Corvette είναι γεγονός (video)

Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος της GM για τον εξηλεκτρισμό του εμβληματικού αμερικανικού supercar

Αυτοκίνητο
Tags: corvette

Νέα Τάξη Πραμάτων προκαλεί τα αυτοκινητικά μας αισθήματα με τρόπους ύπουλους. Ούτε ο Καρδινάλιος Ρισελιέ δεν θα σκεφτόταν να λανσάρει ηλεκτρική Corvette αλλά να που ο πρόεδρος της GM το ξεστόμισε.

Ο Mark Reuss προχώρησε σε αποκαλύψεις μιλώντας στο CNBC, σχετικά με ηλεκτροκίνητες εκδόσεις του εμβληματικού αμερικανικού supercar, με τους V8 που "κατεβάζουν" τα γαλόνια βενζίνης όπως ο Τζόνι Ντεπ τα αλκοολούχα ποτά.

Ο Reuss δήλωσε στο CNBC ότι η GM θα λανσάρει μια "electrified" έκδοση (υβριδική προφανώς) της Corvette το 2023 ενώ θα ακολουθήσει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Η αμιγώς ηλεκτρική Corvette θα βασιστεί στην γνωστή ηλεκτρική πλατφόρμα Ultium της GM.

Ήδη από τον Σεπτέβριο του 2020, τεχνικοί της Corvette εντάχθηκαν στο τμήμα εξέλιξης ηλεκτροκίνητων μοντέλων της GM, σε μια προσπάθεια να δοθεί στα μελλοντικά EV, μια "νότα" υψηλών επιδόσεων.

Ο εκπρόσωπος της GM Kevin Kelly απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα για το πόσο ηλεκτρική θα είναι η Corvette αλλά πιθανότατα θα είναι υβριδική ή plug-in υβριδική έκδοση. Σε κάθε περίπτωση η GM δήλωσε στο Automotive News ότι δεν θα είναι αμιγώς ηλεκτρική.

Ο Sam Fiorani, αντιπρόεδρος στην AutoForecast Solutions, δήλωσε ότι η υβριδική Corvette θα είναι ένα μοντέλο "πολύ υψηλών επιδόσεων", με ιπποδύναμη που πιθανότατα θα ξεπερνά αυτή οποιασδήποτε άλλης Corvette και πρόσθεσε ότι το αμάξωμα της ηλεκτροκίνητης έκδοσης θα είναι πανομοιότυπο με τη βενζινοκίνητη Corvette που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

Η αμιγώς ηλεκτρική Corvette αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2025. Πιθανότατα θα έχει διαφορετικό στυλ αμαξώματος από τη βενζινοκίνητη και υβριδική Corvette και θα μπορούσε να ανταγωνιστεί το crossover Ford Mustang Mach-E, δήλωσε ο Fiorani.

Στο teaser βίντεο που κυκλοφόρησε αξίζει να προσέξεις τι συμβαίνει με τους μπροστινούς τροχούς κατά την επιτάχυνση: σπινάρουν. Όπερ σημαίνει ότι στον μπροστινό άξονα θα υπάρχει ηλεκτροκινητήρας, άρα η υβριδική Corvette θα είναι τετρακίνητη.

Η είδηση αν και δεν θα ευχαριστήσει τον μέσο petrolhead, δεν είναι έκπληξη. Οι περισσότερες εταιρείες "προσκυνούν" την ηλεκτροκίνηση και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Σίγουρα η "τάση της εποχής" παίζει το ρόλο της αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Όπως επίσης υπάρχουν και εφαρμογές που εντυπωσιάζουν, όπως η υβριδική Ferrari 296 GTB. Αν η Chevrolet κινηθεί στον ίδιο άξονα στην περίπτωση της υβριδικής Corvette υπάρχει ελπίδα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...