Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Η νέα Lotus Emira των 400 ίππων - Πόσο κοστίζει

Αυτοκίνητο
Tags: lotus emira

Η Lotus επιβεβαίωσε την τιμή και τις προδιαγραφές της Emira V6 First Edition.

Η παραγωγή της Emira V6 First Edition θα αρχίσει την επόμενη άνοιξη, με την τετρακύλινδρη First Edition «i4» – εφοδιάζεται με 2λιτρο μοτέρ από την Mercedes-AMG – να ακολουθεί το φθινόπωρο του 2022.

Ο Matt Windle, Managing Director της Lotus Cars, δήλωσε σχετικά: «Η Emira είναι η πιο ολοκληρωμένη Lotus που έχουμε φτιάξει ποτέ. Για να το γιορτάσουμε και να ανταμείψουμε τους πρώτους πελάτες μας, θέλουμε να κάνουμε τα πρώτα αυτοκίνητα ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Τα χαρακτηριστικά έχουν επιλεγεί προσεκτικά από την ομάδα σχεδιασμού μας για να δημιουργήσουν μια πραγματικά ξεχωριστή και ξεχωριστή έκδοση».

Το σπορ πισωκίνητο μοντέλο με τον 3.5 V6 κινητήρα της Toyota που αποδίδει 400 ίππους και τον πλούσιο εξοπλισμό ψυχαγωγίας και άνεσης, θα κοστίζει στη Γερμανία 95.995 ευρώ.

Ο κινητήρας της V6 First Edition είναι ο γνωστός από τις Exige και Evora, υπερτροφοδοτούμενος V6 κινητήρας 3,5 λίτρων της Toyota, τοποθετημένος στη μέση και πίσω από τα δύο καθίσματα. Αποδίδει ισχύ 400 ίππων, συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων με ορατό μηχανισμό αλλαγής ταχυτήτων και υδραυλικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού. Προαιρετικά είναι διαθέσιμο και αυτόματο κιβώτιο, 6 σχέσεων.

Η μέγιστη ροπή ανέρχεται στα 420 Nm (430 Nm με το αυτόματο κιβώτιο), ενώ η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 4,3 δλ (4,2 δλ). Η μέγιστη ταχύτητα της Emira V6 αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα.

H Emira First Edition διαθέτει ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών με δίχρωμο φινίρισμα, όμως χωρίς επιπλέον χρώση, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει τις ασημί ή τις μαύρες γυαλιστερές ζάντες.

Ειδικά για την «First Edition» διαθέτει φρένα δύο τμημάτων και το λογότυπο της εταιρίας στις δαγκάνες , καθώς και σύστημα παρακολούθησης πίεσης των ελαστικών (TPMS).

Η First Edition διατίθεται σε έξι χρώματα : το Seneca Blue, στο οποίο λανσαρίστηκε το μοντέλο τον Ιούλιο και στα Magma Red, Hethel Yellow, Dark Verdant, Shadow Grey και Nimbus Grey, ενώ περισσότερα χρώματα θα είναι διαθέσιμα το 2022.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...