Πέμπτη
08 Ιουνίου 2023

Με έμπνευση από τα… Ελληνικά F-35

Η McLaren εμπνέεται από τα F35 και ξεκινάει συνεργασία με την Skunk Works η οποία έχει κατασκευάσει τα πιο μυθικά αεροπλάνα που έχουν πετάξει ποτέ

Αυτοκίνητο

Πρόκειται για μία συνεργασία που μοιάζει βγαλμένη από όνειρο για όσους αγαπούν εξίσου τα αυτοκίνητα και τα αεροπλάνα. Και όχι κάποια τυχαία αυτοκίνητα και αεροπλάνα.

Από τη μια έχουμε την McLaren με τα δικά της supercars. Και από την άλλη το τμήμα Skunk Works της Lockheed Martin, από τα σχεδιαστήρια του οποίου έχουν βγει μερικά από τα πιο εμβληματικά αλλά και σλυγχρον αεροπλάνα, όπως τα F35, όμοια με αυτά που θα προμυθευτεί η Ελλάδα…

Το ίδιο τμήμα έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει μεταξύ άλλων το SR-71 Blackbird και το F22 .

jh

Σε τι μπορούν λοιπόν να συνεργαστούν οι δύο εταιρίες. Η αρχική ιδέα είναι να πάρει η ΜcLaren το λογισμικό που χρησιμοποιεί για τον σχεδιασμό αεροπλάνων της Lockheed και κάνοντας τις ανάλογες τροποποιήσεις, να το χρησιμοποιήσει για τα αυτοκίνητά της.

Αν σκεφτούμε ότι το SR-71 Blackbird είναι ο κάτοχος του απόλυτου ρεκόρ ταχύτητας με 3,3 Mach, τότε είναι προφανές ότι η McLaren έχει στόχο να πάρει ιδέες για την αεροδυναμική των αυτοκινήτων της και την επίτευξη υψηλών ταχυτήτων.

Ο τεχνικός διευθυντής της McLaren, Darren Goddard, δήλωσε ότι ελπίζει πως πρόκειται για την εκκίνηση μιας μακρόπνοης συνεργασίας η οποία θα ωφελήσει την εξέλιξη της μάρκας και των αυτοκινήτων της για τα επερχόμενα αυτοκίνητά της.

Έτσι και αλλιώς οι δύο εταιρίες βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος, με την McLaren να έχει στο παρελθόν σημαντικά ρεκόρ (με την F1) ενώ στις μέρες μας τα αυτοκίνητά της είναι πραγματικά “αεροπλάνα” σε επιδόσεις και οδηγικά χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτό είναι το Audi RS6 ABT Legacy Edition των 800 ίππων (photos)

Το Audi RS6 Avant είναι ένα από τα πιο ισχυρά, οικογενειακά, πρακτικά και… φυσικά, επιθυμητά αυτοκίνητα της αγοράς. Κι όμως η ABT προσφέρει μία ακόμα πιο δυνατή και συλλεκτική έκδο...

Φόρτωση άρθρων...