Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Mercedes-AMG ONE: Μια Formula 1... δρόμου (vid)

Η γερμανική εταιρεία μετέφερε την τεχνολογία της F1 στο υβριδικό hupercar των 1.063 ίππων

Αυτοκίνητο
Tags: f1

Η γερμανική εταιρεία μετέφερε την τεχνολογία της F1 στο υβριδικό hupercar των 1.063 ίππων.

Το φιλόδοξο σχέδιο των μηχανικών και σχεδιαστών της Mercedes-AMG να δημιουργήσουν ένα διθέσιο hypercar με άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους που δανείζεται τεχνολογία από το μονοθέσιο της Formula 1, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η Mercedes-AMG ONE θα κατασκευαστεί σε μόλις 275 μονάδες, με την τιμή του κάθε αυτοκινήτου να ξεπερνά τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Το σύστημα κίνησης E PERFORMANCE hybrid προέρχεται απευθείας από τη Formula 1 και ενσωματώθηκε στο hypercar με τη συνδρομή των μηχανολόγων και μηχανικών της Mercedes-AMG High Performance Powertrains στο Μπρίξγουορθ της Αγγλίας. Η τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+ εξασφαλίζει υψηλά περιθώρια πρόσφυσης στο hypercar μήκους 4,756 μέτρων και βάρους 1.695 κιλών.

Η πολύπλοκη μονάδα ισχύος περιλαμβάνει τον V6 1.6 βενζίνης και τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ. Δύο αναλαμβάνουν να κινούν τους εμπρός τροχούς, ένα έχει ενσωματωθεί στο turbo και το τελευταίο βρίσκεται στον κινητήρα εσωτερικής καύσης, με σύνδεση στο στροφαλοφόρο άξονα. O V6 κινητήρας – τοποθετημένος μπροστά από τον πίσω άξονα – αποδίδει 574 ίππους και λειτουργεί έως τις 11.000 σ.α.λ., αρκετά κάτω από αυτόν της F1, για λόγους αντοχής και χρήσης συμβατικού καυσίμου. Η κίνηση από τον V6 περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτοματοποιημένου κιβωτίου 7 σχέσεων, που εξελίχθηκε αποκλειστικά για την ΟΝΕ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...