Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Mercedes-AMG One: Το πρώτο hypercar της Mercedes αποκαλύφθηκε (video+photos)

Το Mercedes-AMG One έρχεται με τον υβριδικό κινητήρα του Lewis Hamilton να μας προσφέρει 1.063 ίππους και τεχνολογία Formula 1. Μη χάσεις το video

Αυτοκίνητο
Tags: Mercedes

Βγαλμένo από τον κόσμο της Formula 1, το AMG One δεν είναι τίποτα περισσότερο αλλά και τίποτα λιγότερο από ένα μονοθέσιο με άδεια να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμους.

Ίσως ήταν αυτό που ανάγκασε τη Mercedes να αναβάλλει ουκ ολίγες φορές την παγκόσμια πρεμιέρα ενός αυτοκινήτου, το οποίο σύμφωνα με τους ίδιους τους Γερμανούς τους οδήγησε στα άκρα.

Η πρόκληση να δημιουργήσουν ένα hypercar το οποίο επί της ουσίας θα εφοδιάζεται με το κινητήριο σύνολο ενός μονοθεσίου ήταν τεράστια, γεγονός που απαίτησε τη συνεργασία της AMG με την αγωνιστική ομάδα της Mercedes η οποία πρωταγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1.

T

Στα σπλάχνα του AMG One βρίσκεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρου, το οποίο αποδίδει 574 ίππους και το όριο περιστροφής του φτάνει έως τις 11.000 σ.α.λ.

Παρά τις εξωτικές προδιαγραφές του, πάντως, ο κινητήρας βενζίνης του AMG One πληροί τις προδιαγραφές Euro 6.

Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται τοποθετημένοι στον μπροστινό άξονα αποδίδοντας συνδυαστικά 322 ίππους, ο τρίτος βρίσκεται ενσωματωμένος στον θερμικό κινητήρα προσφέροντας 163 ίππους, ενώ ο τέταρτος ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται τοποθετημένος στη μονάδα υπερτροφοδότησης.

R

Για την εύρυθμη λειτουργία του plug-in υβριδικού συνόλου φροντίζουν οι μπαταρίες ιόντων-λιθίου χωρητικότητα 8,4 kWh, οι οποίες μάλιστα προσφέρουν τη δυνατότητα φόρτισης από εξωτερική πηγή ενέργειας.

Χάρη στην ηλεκτρική ενέργεια των συσσωρευτών και την παρουσία των τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων, η AMG One διαθέτει την ικανότητα να κινηθεί «ηλεκτρικά» για περίπου 18 χιλιόμετρα.

G

Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις, το AMG One επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό η Mercedes θα κατασκευάσει 275 αντίτυπα του αυτοκινήτου, τα οποία έχουν ήδη βρει ιδιοκτήτες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz GLB: Ευρύχωρο και ανανεωμένο compact SUV (photos)

Ανανεωμένη σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος - Βελτιωμένος βασικός εξοπλισμός με προβολείς LED High Performance, καθίσματα ανέσεων σε ARTICO/ύφασμα, δερμάτινο τιμόνι και ανεξάρ...

Φόρτωση άρθρων...