Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Ο απίθανος Verstappen κέρδισε αγώνα οδηγώντας με την όπισθεν (Video)

Ο Max Verstappen και ο Yuki Tsunoda έκαναν ίσως τον πιο παράξενο αγώνα της ζωής τους, το Red Bull Reverse: Οδήγησαν δύο DAF 66 στην πίστα του Zandvoort - με την όπισθεν.

Αυτοκίνητο

Τρεις μέρες πριν η ολλανδική πίστα φιλοξενήσει τον 15ο φετινό αγώνα της Formula 1, αυτό το τριήμερο 2-4 Σεπτεμβρίου, ο πρωταθλητής Max Verstappen της Red Bull Racing και ο Yuki Tsunoda της Alpha Tauri βρέθηκαν μπροστά σε μια εντελώς πρωτόγνωρη πρόκληση στην καριέρα τους: σε έναν αγώνα με την όπισθεν.

Μια πρόκληση πολύ πιο δύσκολη από όσο ακούγεται, διότι αυτά τα δύο DAF 66 -που έχουν διπλάσια ηλικία από τους ίδιους- είναι εξοπλισμένα με μετάδοση Variomatic. Η ιδιαιτερότητα της μετάδοσης αυτής είναι ότι επιτρέπει στο αυτοκίνητο να φτάσει με την όπισθεν την κανονική τελική ταχύτητα που θα είχαν κινούμενα προς τα εμπρός.

Δεδομένου ότι οι κινητήρες τους -χωρητικότητας 1.4 λίτρου- βρίσκονται σε άρτια κατάσταση, τα δύο DAF 66 που ανήκουν στον ιδιώτη Hans Rodenburg είναι ικανά να αγγίζουν τελική ταχύτητα 125 km/h. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τη δυσκολία του εγχειρήματος που είχαν μπροστά τους ο Ολλανδός και ο Ιάπωνας, και το λόγο που τα δύο αυτοκίνητα είναι εφοδιασμένα με πλήρη εξοπλισμό ασφάλειας - roll cage και ζώνες έξι σημείων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Ελαφρύ φρεσκάρισμα για την Aston Martin DBX707

Η Aston Martin καταργεί σύντομα τις υπόλοιπες εκδόσεις και αφήνει στην αγορά μονάχα την DBX707, η οποία έχει ανανεωθεί ελαφρώς στο εξωτερικό και περισσότερο στο εσωτερικό.

Φόρτωση άρθρων...