Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Ο Εκλεστόουν της Formula 1 κατηγορείται για απάτη, απέκρυψε περιουσία 400 εκατ. λιρών

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν, το πρώην... αφεντικό της Formula 1, θα κατηγορηθεί για απάτη με ψευδή δήλωση μετά από έρευνα της HMRC

Αυτοκίνητο
Tags: f1, απάτη

Το παραπάνω αφορά περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό που πιστεύεται ότι αξίζουν περισσότερα από 400 εκατομμύρια λίρες, όπως δήλωσε η Εισαγγελία του Στέμματος.

Η απόφαση έρχεται μετά από αυτό που, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Έρευνας Απάτης της HMRC, αποκάλεσε «πολύπλοκη και παγκόσμια ποινική έρευνα», όπως αναφέρει η Telegraph.

Ο Andrew Penhale, ο επικεφαλής εισαγγελέας, δήλωσε ότι η CPS ενέκρινε την απαγγελία κατηγορίας σε βάρος του πρώην επικεφαλής της Formula 1 για «απάτη με ψευδή δήλωση σε σχέση με την παράλειψή του να δηλώσει στην HMRC την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων που κατείχε στο εξωτερικό και τα οποία πιστεύεται ότι η αξία τους υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια λίρες».

Και πρόσθεσε: «Η Εισαγγελία του Στέμματος υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η ποινική διαδικασία κατά του εν λόγω κατηγορουμένου είναι πλέον ενεργή και ότι έχει δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην υπάρχει καμία αναφορά, σχολιασμός ή ανταλλαγή πληροφοριών στο διαδίκτυο που θα μπορούσαν με οποιονδήποτε τρόπο να επηρεάσουν αυτές τις διαδικασίες».

«Κανείς δεν είναι εκτός της εμβέλειάς μας», αναφέρει διευθυντής για HMRC για τον πρωήν επικεφαλή της F1

Ο Σάιμον Γιορκ, διευθυντής της Υπηρεσίας Διερεύνησης Απάτης της HMRC, δήλωσε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι έχει εγκριθεί κατηγορία για απάτη λόγω ψευδούς εκπροσώπησης σε βάρος του Bernard Ecclestone.

«Αυτό προκύπτει από μια πολύπλοκη και παγκόσμια ποινική έρευνα της Υπηρεσίας Διερεύνησης Απάτης της HMRC. Η ποινική δίωξη αφορά προβλεπόμενες φορολογικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από υπεράκτια περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 400 εκατ. λιρών που αποκρύφθηκαν από την HMRC.

«Η HMRC είναι στο πλευρό των έντιμων φορολογουμένων και θα αναλάβουμε σκληρή δράση όπου υποπτευόμαστε φορολογική απάτη. Το μήνυμά μας είναι σαφές - κανείς δεν είναι εκτός της εμβέλειάς μας.

«Υπενθυμίζουμε στους πολίτες να απέχουν από σχόλια ή ανταλλαγή πληροφοριών που θα μπορούσαν να προδικάσουν τη διαδικασία με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό είναι πλέον θέμα των δικαστηρίων και δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz: Νέα εμφάνιση και ακόμα περισσότερη νοημοσύνη για τις ανανεωμένες EQA & EQB

Οι παραγγελίες για τις ανανεωμένες εκδόσεις των EQA & EQΒ ξεκινούν άμεσα, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες τα μοντέλα αυτά θα βρίσκονται στις Εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων ...

Φόρτωση άρθρων...