Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Όταν είσαι πιλότος... έχεις αεροπλάνο (video)

Αυτό είναι το πολυτελές ιδιωτικό αεροπλάνο του Max Verstappen

Αυτοκίνητο

Το να είσαι σταρ της Formula 1 έχει και τα προνόμιά του

Αν για παράδειγμα είσαι ο Max Verstappen, δεν θα πετάξεις στην οικονομική θέση της πτήσης της γραμμής – ούτε καν στη Business!

Διότι ο οδηγός της Red Bull ταξιδεύει πια με το ιδιωτικό του αεροπλάνο!

Αυτό δεν είναι είδηση – ούτε είναι ο πρώτος οδηγός της Formula 1 που απολαμβάνει αυτή την πολυτέλεια, ούτε θα είναι ο τελευταίος. Όμως το συγκεκριμένο αεροπλάνο το οποίο του κόστισε σχεδόν 15 εκατομμύρια ευρώ, είχε και πριν ένα διάσημο ιδιοκτήτη: τον Sir Richard Branson!

Με τις απολαβές του από τη Red Bull Racing να είναι γύρω στα 20 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση, το να γλιτώνει την ταλαιπωρία σε μία σεζόν που θυμίζει μαραθώνιο αφού έχει 22 αγώνες, δεν ήταν κακή ιδέα. Κι ας του κοστίζει άλλο ενάμιση εκατομμύριο ευρώ το χρόνο για έξοδα χρήσης και συντήρησης – τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει η βρετανική Sun.

a
a
a

Ας δούμε περισσότερα για το συγκεκριμένο αεροπλάνο. Είναι ένα Falcon-900EX, βαμμένο με τα χρώματα της επιλογής και το λογότυπο του Verstappen. Παίρνει ώθηση από τρεις κινητήρες Honeywell TFE731-60, αναπτύσσει ταχύτητα της τάξης των 850 km/h ενώ μπορεί να καλύψει μέχρι 8.750 χιλιόμετρα με έναν ανεφοδιασμό.

Έχει πολυτελείς θέσεις για 12 επιβάτες και γι’ αυτό συχνά ο Ολλανδός παίρνει μαζί του και συναθλητές του. Δύο από αυτές μπορούν να μετατραπούν σε κρεβάτι.

Υπάρχει κουζίνα, μπαρ, τραπέζια στα οποία οι επιβάτες μπορεί να έχουν το φαγητό ή το ποτό τους ενώ ακόμα και η τουαλέτα διακρίνεται από αντίστοιχη πολυτέλεια.

Με αυτό το αεροπλάνο ο 23χρονος ταξίδεψε στη Βραζιλία για τον 19ο αγώνα της σεζόν όπου κέρδισε ο Hamilton. Εκτός από το ιδιωτικό αεροπλάνο, ο Verstappen έχει και μία ζηλευτή συλλογή αυτοκινήτων, την οποία σύντομα θα κοσμεί η Aston Martin Valkyrie που αποτέλεσε προϊόν της συνεργασίας της βρετανικής εταιρείας με τη Red Bull Technologies.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το 100% ηλεκτρικό CUPRA Tavascan ταξιδεύει στη Lapland

Η Lapland είναι ένας σημαντικός προορισμός για όλα τα νέα μοντέλα της CUPRA πριν αυτά λανσαριστούν στην αγορά, προκειμένου να επιδοθούν σε ακραία τεστ και να διασφαλίσουν τη μέγιστ...

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Mercedes-Benz GLB: Ευρύχωρο και ανανεωμένο compact SUV (photos)

Ανανεωμένη σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος - Βελτιωμένος βασικός εξοπλισμός με προβολείς LED High Performance, καθίσματα ανέσεων σε ARTICO/ύφασμα, δερμάτινο τιμόνι και ανεξάρ...

Φόρτωση άρθρων...