Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Pagani Huayra: Γιόρτασε με πολύ γκάζι (video)

Το συγκλονιστικό supercar του ιταλικού οίκου συμπλήρωσε δέκα χρόνια «ζωής» και το γιόρτασε στην πίστα

Αυτοκίνητο

Μετά τη τεράστια επιτυχία της θρυλικής Zonda, λίγοι περίμεναν πως η Pagani Automobili θα μπορούσε να δημιουργήσει κάτι αντίστοιχο αλλά διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Η απάντηση ήρθε μέσω της διαδόχου της, που άκουγε στο όνομα Huayra. Ακόμα πιο δραματική σε εμφάνιση, ακόμα πιο δυναμική σε επιδόσεις, τίμησε για τα καλά την παράδοση του ιταλικού οίκου.

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από την πρώτη της κυκλοφορία, στη «βασική» της έκδοση που φορούσε έναν Twin-Turbo V12 κινητήρα με το σήμα της Mercedes-AMG. Το κινητήριο σύνολο των 5980cc εξασφάλιζε ισχύ της τάξης των 740 PS και ροπή που άγγιζε τα 1000 Nm.

Με αρωγό το χαμηλός της βάρος που περιορίζεται στα μόλις 1350 κιλά αλλά και την υιοθέτηση ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων, προσφέρει εντυπωσιακές επιδόσεις οι οποίες ολοένα και βελτιώνονταν στην πορεία αυτής της δεκαετίας, κάθε που η εταιρεία του Οράσιο Παγκάνι δημιουργούσε και μία νέα έκδοση.

Από τη Coupe που παράχθηκε σε 100 κομμάτια, τη Roadster που παράχθηκε σε άλλα τόσα, τις 20 BC, τις 40 BC Roadster, τις 5 Imola, τις 3 Tricolore και τις 30 R, το σταθερό μπόλιασμα έχει ανεβάσει τη στρατιά αλόγων στα 850 PS. Όλα αυτά, σε ένα πακέτο, τυλιγμένο και με κορδέλα, έναντι 2.5 εκατομμυρίων ευρώ.

Βέβαια τα supercars είναι ωραία να τα βλέπεις να στέκουν αγέρωχα αλλά είναι καλύτερα να τα βλέπεις εν δράσει. Έτσι, η Λαγκούνα Σέκα στο Μοντερέι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αποτέλεσε το πεδίο εορτασμών για τα δέκατα γενέθλια της Huayra. Λίγοι και εκλεκτοί κάτοχοι της έσπευσαν στη θρυλική πίστα της Καλιφόρνια, μαζί με το… σόρι, μερικές Zonda.

Όλοι η οικογένεια των Pagani βγήκε στην πίστα και το αποτέλεσμα αποτελεί οπτασία για την όραση και τραγούδι για τα ώτα…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...