Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Παρουσιάστηκε το supercar των Ταλιμπάν, Mada 9 (videos)

Το Mada 9, το πρώτο supercar του Αφγανιστάν είναι γεγονός. Το λες και είδηση "βόμβα"

Αυτοκίνητο

Σε μια "εκδήλωση" στους δρόμους της χιονισμένης Καμπούλ, το Mada 9 πραγματοποίησε τα πρώτα του χιλιόμετρα, υπό το βλέμμα του Στρατηγού Mobin, ενός από τα ισχυρότερα πρόσωπα των Ταλιμπάν. Πλέον είναι και επισήμως το πρώτο supercar που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στο Αφγανιστάν. Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν, έχει "αγκαλιάσει" το συγκεκριμένο project που ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια σύμφωνα με τον εμπνευστή της ιδέας, Muhammad Raza Ahmadi. Ο Ahmadi είναι και ο μηχανικός του αυτοκινήτου και εδώ και μια εβδομάδα είναι το πρόσωπο της χώρας, καθώς όλοι θέλουν να μάθουν για το νέο αυτοκίνητο. 

Η ανάπτυξη του supercar έγινε στο τεχνολογικό και επαγγελματικό κέντρο του Αφγανιστάν με την αρωγή του Υπουργείου Εσωτερικών της κυβέρνησης των Ταλιμπάν και του κέντρου καινοτομίας της χώρας. Το οποίο όπως πιθανώς αντιλαμβάνεσαι αποτελεί έναν πολύ σημαντικό πυλώνα εκσυγχρονισμού στην χώρα που δεν επιτρέπει στις γυναίκες να οδηγούν ή να κυκλοφορούν χωρίς μαντήλα.

Το Mada 9 έγινε αρχικά γνωστό μέσα από το Tik Tok και τα Social Media, όπου ο Rahmadi ανέβαζε φωτογραφίες και video από την πρόοδο των εργασιών. Πριν από μερικές ημέρες ανάρτησε και το official trailer (με χαρακτηριστικό τίτλο). Αυτό δηλαδή:

Από εκεί και έπειτα ο Rahmadi άρχισε να θεωρείται ήρωας, χάρη στην δημιουργία του. Έχει χρησιμοποιήσει έναν κινητήρα από Toyota Corolla, γιατί το Corolla είναι το δημοφιλέστερο αυτοκίνητο στο Αφγανιστάν αλλά και στην ευρύτερη περιοχή ως γνωστόν, ενώ η ανάρτηση είναι pushrod εμπνευσμένη από την Formula 1. Η αλήθεια είναι πως το αυτοκίνητο που βλέπουμε με τον "πειραγμένο" κινητήρα του Corolla δεν είναι supercar, είναι όμως σχεδιασμένο ως τέτοιο και δεν είναι και άσχημο. Ή μάλλον είναι όμορφο, ειδικά αν σκεφτείς πως μιλάμε για μια εταιρεία που έχει για σήμα της κάτι που μοιάζει με αγκράφα. 

Θα αρκεστούμε σε αυτά όσον αφορά στον σχολιασμό και την περιγραφή, αφού μπορείς να απολαύσεις τα video και τις συνεντεύξεις.

Στα αραβικά. 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...