Σαββάτο
27 Ιουλίου 2024

Ποιο μοντέλο ξεπούλησε στην Ευρώπη -Ανάρπαστο για τους επόμενους 4 μήνες

Τρεις μήνες μετά την πρεμιέρα του, το νέο τρίθυρο Mini Cooper αποδεικνύεται ήδη άκρως επιτυχημένο καθώς έχει ήδη προ-πωληθεί η παραγωγή τεσσάρων μηνών του νέου αγγλο-γερμανικού citycar.

Αυτοκίνητο

Το επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου BMW, Oliver Zipse, μιλώντας στο πλαίσιο του ετήσιο συνεδρίου της βαυαρικής εταιρείας. Παράλληλα, είπε ότι η ανοικτή, Convertible έκδοση του αυτοκινήτου θα κάνει το ντεμπούτο της αργότερα φέτος.

Η επιτυχία του νέου Mini Cooper συμβάλλει, όπως αναμενόταν, στην αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας - οι οποίες το πρώτο τρίμηνο του 2024 έπεσαν κατά 9,4% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2023, λόγω των παράπλευρων συνεπειών που υφίστανται στην παραγωγή όταν μια εταιρεία ανανεώνει τη γκάμα της.

t

 

Πέραν του 3θυρου Mini Cooper, φέτος επίσης αναμένουμε το 5θυρο hatchback, την έκδοση JCW (John Cooper Works) του τρίθυρου, καθώς και την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του. Ακόμη, η εταιρεία της Οξφόρδης θα παρουσιάσει το Aceman JCW - συμπληρώνοντας έτσι την ολοκαίνουρια γκάμα της, με την οποία φιλοδοξεί να επιστρέψει στην εμπορική δόξα.

Το επόμενο μεγάλο βήμα θα γίνει το 2026, όταν θα ξεκινήσει η παραγωγή του ηλεκτρικού 3θυρου Mini στη Βρετανία, που θα διατίθεται τόσο σε αρκετές ευρωπαϊκές αγορές όσο και σε εκείνη της Βόρειας Αμερικής.

d

Προς το παρόν το Mini EV παράγεται στην Κίνα, στο νέο εργοστάσιο της Zhangjiagang στην επαρχία Jiangsu, από τη Spotlight Automotive – μια κοινοπραξία της Great Wall Motor και του ομίλου BMW.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δακτύλιος: Ελεύθερη η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας εώς τον Οκτώβριο

Προσωρινό τέλος για τον δακτύλιο από την Παρασκευή, στις 15:01, με την κυκλοφορία των οχημάτων να είναι ελεύθερη στο κέντρο της Αθήνας μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, οπότε και θα επιστρέ...

Φόρτωση άρθρων...