Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της Rolls Royce Boat Tail των 28 εκατομμυρίων ευρώ (photos)

Παρουσιάστηκε η δεύτερη Rolls Royce Boat Tail που κοστίζει 28 εκατομμύρια ευρώ και το μόνο που γνωρίζουμε για τον ιδιοκτήτη της είναι πως ασχολείται με μαργαριτάρια

Αυτοκίνητο
Tags: rolls royce

Τέτοια εποχή πέρσι η Rolls Royce, στο φημισμένο Concorso d'Eleganza Villa d'Este, είχε παρουσιάσει μια γαλάζια Rolls Royce Boat Tail, ως το πρώτο από τα τρία αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Φέτος στο Villa d'Este και πάλι, που είναι υπό την διοργάνωση της BMW, τα τελευταία από τα 150 χρόνια της ιστορίας του, παρουσίασε την δεύτερη Rolls Royce Boat Tail, η οποία είναι ήδη πουλημένη (το λέμε για να μην σου μπαίνουν ιδέες άδικα) με τιμή 28 εκατομμυρίων ευρώ, που σημαίνει οτι είναι το ακριβότερο καινούριο αυτοκίνητο στον κόσμο, ειδικά αφού το ακριβότερο (ελαφρώς μεταχειρισμένο) το γνωρίζουμε ήδη

5

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης παραμένει άγνωστος. Μάθαμε όμως ορισμένα γενικά στοιχεία, τα οποία δεν μπορούσαν να παραμείνουν κρυφά. Πως δηλαδή ο ιδιοκτήτης δραστηριοποιείται στην βιομηχανία των μαργαριταριών. Αποφάσισε να παραγγείλει το αυτοκίνητο τιμώντας τον πατέρα του ο οποίος ξεκίνησε την επιχείρηση, αλλά και την οικογένειά του συνολικά. Είναι κοσμοπολίτης και διαθέτει μια σπουδαία συλλογή αυτοκινήτων σε ιδιωτικό μουσείο και είναι επίσης συλλέκτης έργων τέχνης.

6

Έτσι εξηγείται γιατί ήθελε ένα αυτοκίνητο που η ίδια η Rolls Royce χαρακτηρίζει ως ένα έργο τέχνης παρά ένα απλό αυτοκίνητο. Αλλαγές σε σχέση με το περσινό αυτοκίνητο δεν υπάρχουν. Μιλάμε δηλαδή για ένα όχημα που προσομοιάζει πολυτελές γιοτ σε υλικά, σχεδίαση και κατασκευή, με suicide doors και υφασμάτινη οροφή την οποία, μάλλον, ανοιγοκλείνει κάποιος μέλος του υπηρετικού προσωπικού κυρίως για να μην σκονίζεται το εσωτερικό.

u

Το χρώμα είναι ιδιαίτερο και επετεύχθη χάρη στη μίξη αποχρώσεων από τριαντάφυλλο και στρείδι. Έχει φτιαχτεί με νιφάδες λευκού και πινελιές μπρονζέ, ώστε όταν αλλάζει ο τρόπος με τον οποίο το φως χτυπάει την Rolls Royce Tail Boat, να φαίνεται και η διαφορά στην απόχρωση του αυτοκινήτου.  

u

Το μακρύ καπό έχει αντίστοιχη επιμέλεια στον χρωματισμό και η Rolls Royce το αποκαλεί απόχρωση κονιάκ, που έρχεται και πάλι από τεχνικές που συνδυάζουν νιφάδες από χρυσό και άλλα χρώματα. Εκείνο που ξεχωρίζει ωστόσο στην Rolls Royce Boat Tail είναι το πίσω μέρος. Όπως είχαμε δει και πέρσι έτσι και σε αυτή αποτελείται από δύο καταπακτές σαν κατάστρωμα γιοτ, που ανοίγουν όπως τα φτερά της πεταλούδας για να αποκαλύψουν ένα πολυτελές σετ πικ νικ για τους κατόχους και τους προσκεκλημένους τους. Και μια ομπρέλα να τους προστατεύει από τον ήλιο.

5t

Το αυτοκίνητο είναι χειροποίητο εξ ολοκλήρου και κινείται από τον V12 των 6,7lt. Την πρώτη Rolls Royce Boat Tail την απολαμβάνουν ήδη ο Jay Z και η Beyonce, ενώ αυτή θα είναι η τελευταία που θα παρουσιαστεί δημόσια. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας

Το πρώτο βήμα για την αναθεώρηση του πλαισίου των τελών κυκλοφορίας που καταβάλουν πάνω από 5,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων έγινε με τη συγκρότηση ομάδας εργασίας.

Φόρτωση άρθρων...