Σαββάτο
02 Μαρτίου 2024

Πώς να βρω πού έχω παρκάρει με ένα κλικ -Η άγνωστη λειτουργία του κινητού μας

Κάτι παραπάνω από εύκολη κάνει τη διαδικασία εύρεσης ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου από τον χρήστη του αυτή η λειτουργία του smartphone που έχουμε στην τσέπη μας.

Αυτοκίνητο

Με επεξεργαστική ισχύ που ξεπερνά κατά πολύ τους υπολογιστές που χρησιμοποιήθηκαν πριν από δεκαετίες για να στείλουν διαστημικές αποστολές στο φεγγάρι, τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν ως αναντικατάστατα καθημερινά «πολυεργαλεία».

Τα smartphones προσφέρουν φυσικά τις υπηρεσίες τους ποικιλοτρόπως και στην καθημερινή συμβίωση ενός οδηγού με το αυτοκίνητό του χάρη στις εφαρμογές που μπορεί να κατεβάσει κανείς σε αυτά και έπειτα να τις αξιοποιήσει με διάφορους τρόπους, όπως για παράδειγμα για την πλοήγησή του ή για την εύρεση του κοντινότερου σταθμού ανεφοδιασμού.

Μια από τις τελευταίες τεχνολογίες-εφαρμογές που είναι πλέον διαθέσιμη στα smartphones αφορά τη λειτουργία του «βοηθού φωνητικής αναζήτησης» (Voice Search Assisant), ο οποίος μπορεί να μας αποφορτίσει από οποιοδήποτε άγχος σχετίζεται με την εύρεση της θέσης που έχουμε παρκάρει το αυτοκίνητό μας.

Εφόσον έχει εγκαταστήσει η εφαρμογή, στα κινητά τηλέφωνα με Android ο βοηθός ενεργοποιείται με τη φράση «Hey Google», ενώ σε εκείνα που τρέχουν λειτουργικό iOS ο χρήστης δεν έχει παρά να πει «Hello Siri». Και στις δύο περιπτώσεις μπορεί να επιλέξει να τον ενεργοποιήσει πατώντας το κύριο κουμπί της συσκευής του.

y

Ο οδηγός του αυτοκινήτου και χρήστης του smartphone έχει δύο επιλογές. Η πρώτη επιλογή είναι να παρκάρει το αυτοκίνητό του και έπειτα να ενεργοποιήσει τον βοηθό και να τον ενημερώσει φωνητικά με φράσεις όπως «πάρκαρα εδώ» ή «θυμήσου που έχω παρκάρει».

Μπορεί επίσης να αναφέρει την ακριβή θέση που έχει σταθμεύσει, αν βρίσκεται για παράδειγμα σε κλειστό πάρκινγκ, ενώ για να αξιοποιήσει τις δύο πρώτες φράσεις θα πρέπει να έχει ενεργοποιήσει και την «Τοποθεσία».

Η άλλη διαθέσιμη επιλογή είναι να ζητήσει ο χρήστης από τον βοηθό να του πει που έχει παρκάρει το αυτοκίνητό του χωρίς να έχει δηλώσει αρχικά την τοποθεσία όπως στην πρώτη επιλογή. Αν μάλιστα έχετε ενεργοποιήσει και την «Τοποθεσία» τότε ο βοηθός θα χρησιμοποιήσει και χάρτη για να σας καθοδηγήσει.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιο Tesla έχει η Κιμ Καρντάσιαν (photo)

Όσο και αν έχει προσπαθήσει να μην το επιδείξει, η διασημότερη Καρντάσιαν είναι και αυτή κάτοχος του φουτουριστικού pickup.

Φόρτωση άρθρων...