Τρίτη
23 Απριλίου 2024

Ρεκόρ drift για το Skoda Enyaq RS iV (video)

Η σπορ έκδοση του Enyaq έκανε ένα απίστευτο ρεκόρ για ηλεκτρικό SUV πάνω στον πάγο, το οποίο πέρασε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness

Αυτοκίνητο

Η Skoda σημείωσε δύο επίσημα παγκόσμια ρεκόρ drift στον πάγο με το Enyaq RS iV, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της μάρκας.

Τα ρεκόρ αφορούν στη «Μεγαλύτερη συνεχόμενη πλαγιολίσθηση στον πάγο» και τη «Μεγαλύτερη συνεχόμενη πλαγιολίσθηση στον πάγο για ηλεκτρικό αυτοκίνητο». Συγκεκριμένα και τα δύο αφορούν στην κατηγορία ενός αυτοκινήτου που κάνει ρεκόρ-drift πάνω στον πάγο και έχουν πιστοποιηθεί από την Guinness World Records.

Στο τιμόνι ήταν ο συνάδελφος δημοσιογράφος ειδικού Τύπου, Richard Meaden, ο οποίος πριν από μερικές μέρες κατάφερε να κάνει συνεχόμενα 7,351 χιλιόμετρα πάνω στην παγωμένη λίμνη Stortjärnen κοντά στο Östersund της Σουηδίας και σε μία κυκλική διαδρομή με περιφέρεια 188,496 μέτρων.

Αναλυτικότερα ο οδηγός χρειάστηκε να πλαγιολισθαίνει γύρω από ένα κύκλο με διάμετρο 60 μέτρα για 15 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητα του ήταν στα 49 χλμ./ώρα και η μικρότερο στα 32 χλμ./ώρα.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την καταγραφή του ρεκόρ:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Οι επισκέπτες της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2024, στο περίπτερο της Peugeot Motocycles θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη νέα γενιά του Django καθώς και το νέο PM-03 που έρ...

Φόρτωση άρθρων...