Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Σε ποια χώρα της Ευρώπης σβήνουν τα φώτα στους δρόμους για να κάνουν οικονομία;

Στόχος του νέου μέτρου είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και φυσικά η ελάφρυνση των φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος.

Αυτοκίνητο

Ο νυχτερινός φωτισμός των περισσότερων αυτοκινητόδρομων στη Βαλλονία του νότιου Βελγίου, θα αρχίσει να σβήνει από την προσεχή Δευτέρα για ευνόητους λόγους.

Ο Υπουργός Ενέργειας και Υποδομών, Philippe Henry, ενημέρωσε τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για την έναρξη ισχύος της απόφασης της περιφερειακής κυβέρνησης για τη μείωση του φωτισμού των δρόμων και των αυτοκινητοδρόμων, που ελήφθη την 1η Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας ότι η νέα διάταξη αφορά περίπου 20.000 από τις συνολικά 25.000 λάμπες που βρίσκονται κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων της Βαλλονίας.

Οι διασταυρώσεις όμως, συμπεριλαμβανομένων των γεφυρών εντός και εκτός των αυτοκινητοδρόμων, που παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο ατυχημάτων, θα συνεχίσουν να φωτίζονται το βράδυ. Ακόμα, ανέφερε ότι ο φωτισμός μπορεί να ανάψει ανά πάσα στιγμή σε διάφορα τμήματα των δρόμων, για παράδειγμα σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών ή ενός ατυχήματος.

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, η απενεργοποίηση του φωτισμού των αυτοκινητοδρόμων της Βαλλονίας θα επιτρέψει τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας κατά 2.670 MWh ετησίως, δηλαδή σε τρέχουσες τιμές, σημαίνει εξοικονόμηση προϋπολογισμού άνω των 400.000 ευρώ για τα υπόλοιπο της χρονιάς, αναφέρουν τα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Το 2019, η Βαλλονία ξεκίνησε την κατασκευή του λεγόμενου «ευφυούς φωτισμού» των αυτοκινητοδρόμων της. Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα λειτουργίας, η μειωμένη απόδοση των LED παύει να υφίσταται όταν όταν ένα αυτοκίνητο περνά από το συγκεκριμένο σημείο του αυτοκινητόδρομου. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η επένδυση αφορά 2.700 χλμ εισέρχεται στο επηρεαζόμενο οδικό τμήμα. Σύμφωνα με υπολογισμούς, η επένδυση που αφορά 2.700 χιλιόμετρα δημόσιων δρόμων και αυτοκινητοδρόμων σχεδιάζεται να ολοκληρωθεί έως το 2023 και θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό τουλάχιστον 76%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Mercedes-Benz: Νέα εμφάνιση και ακόμα περισσότερη νοημοσύνη για τις ανανεωμένες EQA & EQB

Οι παραγγελίες για τις ανανεωμένες εκδόσεις των EQA & EQΒ ξεκινούν άμεσα, ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες τα μοντέλα αυτά θα βρίσκονται στις Εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων ...

Φόρτωση άρθρων...