Για να αποκτήσουμε μία ιδέα για την τιμή που αναμένεται να σημειώσει το σπάνιο αυτό cavallino, μία Ferrari F1-2003 GA -με την οποία ο Michael Schumacher κέρδισε 5 νίκες και τον τίτλο του 2003- άγγιξε πέρσι σε δημοπρασία του ίδιου οίκου τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Ήταν ένα ρεκόρ για μονοθέσιο της F1, που όμως τώρα αναμένεται να σπάσει εκ νέου. Η συγκεκριμένη F1-2000, το σασί με κωδικό 198, ήταν το δεύτερο και εφεδρικό μονοθέσιο του μεγάλου Γερμανού αστέρα, αλλά δεν έμεινε για πολύ καιρό στο γκαράζ της Scuderia.

 

Ο Schumi το χρειάστηκε μόλις στο δεύτερο GP του 2000, στη Βραζιλία -μετά από ένα πρόβλημα του αρχικού του στις δοκιμές κατάταξης- και μάλιστα το οδήγησε στη νίκη εκείνη την Κυριακή, εμπρός από τη McLaren του Mika Hakkinen.

Τρεις αγώνες αργότερα, ο Schumacher κέρδισε με το συγκεκριμένο μονοθέσιο την pole position του GP Ισπανίας, στη Βαρκελώνη, και συνέχισε να αγωνίζεται με αυτό μέχρι το GP Αυστρίας. Εκεί ο Γερμανός εκκίνησε από την 3η θέση, αλλά στον πρώτο γύρο η F1-2000 δέχθηκε χτύπημα από τη BAR-Honda του Βραζιλιάνου Ricardo Zonta.

Η Ferrari το επισκεύασε, αλλά δεν το χρησιμοποίησε ξανά σε αγώνα της F1. Η Scuderia το πούλησε σε ιδιώτη το 2016, και έκτοτε επανενώθηκε μαζί του αρκετές φορές καθώς ο ιδιοκτήτης του το ενέτασσε στο πρόγραμμα Corse Clienti - σε συναντήσεις των πελατών της εταιρείας, όπου η Scuderia προετοιμάζει τα μονοθέσια για να τα οδηγούν οι ιδιοκτήτες τους.