Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Τέλος εποχής για τη Lamborghini Aventador

Η τελευταία Lamborghini Aventador, είναι μια LP 780-4 Ultimae Roadster σε γαλάζιο χρώμα που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής και «ταξιδεύει» για Ελβετία

Αυτοκίνητο

Με το τέλος της παραγωγής του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, τελειώνει και η εποχή του ατμοσφαιρικού V12 που ήταν το σήμα κατατεθέν της Lamborghini.

Μετά από 11 χρόνια στην παραγωγή, η Aventador κλείνει τον κύκλο της έτσι όπως την ξέραμε και περνάει στην ιστορία ως το supercar με τον ατμοσφαιρικό V12 το οποίο έγραψε σημαντικές σελίδες στην ιστορία της Lamborghini. Με την έκδοση Ultimae, η Lamborghini επέλεξε να κάνει γνωστό σε όλου πως έφτανε το τέλος εποχής για το μοντέλο και αξίζει να θυμόμαστε πως από τον ατμοσφαιρικό V12 με τη χωρητικότητα των 6,5 λίτρων, η απόδοση ήταν 780 ίπποι και 720 Nm ροπής.

Η έκδοση Ultimae, παρήχθη μόνο σε 600 μονάδες (coupe και roadster), ενώ συνολικά η Abentador έφτασε τις 11.465 πωλήσεις. Η Lamborghini ετοιμάζεται τώρα για το «επόμενο κεφάλαιο» στην ιστορία της, στο οποίο θα περιλαμβάνεται ένας υβριδικός V12, που θα αποτελεί το μεταβατικό στάδιο μέχρι την πλήρη εγκατάλειψη των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Η τελευταία του είδους, είναι η γαλάζια LP 780-4 Ultimae Roadster που οδεύει προς τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος βρίσκεται στην Ελβετία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα έκδοση για το MINI Cooper S

H MINI λανσάρει μια νέα έκδοση για το Cooper S, με την οποία ενισχύεται ακόμη περισσότερο ο σπορτίφ χαρακτήρας του μοντέλου.

Φόρτωση άρθρων...