Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Το νέο Ford Ranger Raptor ήρθε στην Ελλάδα και «σπάει ταμεία» (vid)

Η δεύτερη γενιά του πολυαναμενόμενου Ford Ranger Raptor δείχνει από την πρώτη στιγμή την εμπορική της δυναμική

Αυτοκίνητο

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την περασμένη Παρασκευή που παρουσιάστηκε στο ελληνικό αγοραστικό κοινό το νέο Ranger Raptor της Ford, δεκάδες ήταν αυτοί που έσπευσαν να παραγγείλουν το διπλοκάμπινο pick-up των 288 ίππων και των αμέτρητων δυνατοτήτων.

Κάτω από το νέο αμάξωμα με τις εντονότερες ακμές και τα μυώδη φτερά, υπάρχει ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο με ελαφρώς μακρύτερο μεταξόνιο και φαρδύτερα μετατρόχια. Φυσικά δεν λείπουν οι προστατευτικές ποδιές εμπρός και πίσω, καθώς και οι ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσων με τα τακουνάτα all terrain ελαστικά.

Στο εσωτερικό συναντάμε νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, με πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,4 ιντσών και νέο σύστημα πολυμέσων με κάθετη οθόνη αφής 12 ιντσών. Νέα είναι και τα καθίσματα, τόσο σε σχεδίαση όσο και σε χρωματισμό, με το κάθισμα του μαχητικού πέμπτης γενιάς F-22 Raptor να αποτελεί την πηγή έμπνευσης για την δημιουργία τους..

Το τελευταίο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4 βρίσκει την θέση του στο νέο Ford Ranger Raptor και πλέον είναι συμβατό με έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών, ενώ διαθέτει ενσωματωμένο modem FordPass Connect που επιτρέπει αυξημένη συνδεσιμότητα εν κινήσει.

Ο twin-turbo 3.0 EcoBoost που αποδίδει 288 ίππους και 491 Nm, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και χαρίζει επιδόσεις GTi, στο χώμα. Η κατ' επιλογή τετρακίνηση υποστηρίζεται από κοντές σχέσεις και κλείδωμα του εμπρός και του πίσω διαφορικού. Το πλαίσιο έχει δεχθεί επιπλέον ενισχύσεις και τα ενεργά heavy duty αμορτισέρ της Fox έχουν πάχος 2μιση ίντσες. Ακόμα, υπάρχουν αεριζόμενα δισκόφρενα και στις τέσσερις γωνίες με υψηλής πίεσης κύκλωμα φρένων.

Το νέο Ford Ranger Raptor διαθέτει ένα επιπλέον πρόγραμμα λειτουργίας σε σχέση με το παρελθόν, φτάνοντας τις επτά επιλογές: Normal, Sport, Slippery, Rock, Mud&Ruts, Sand και Baja. Επιπλέον, υπάρχουν τέσσερα mode για τον ήχο της εξάτμισης, μέσω ρυθμιζόμενων κλαπέτων.

Το νέο Ford Ranger Raptor είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα μέσα από το δίκτυο των Επισήμων Εμπόρων της Ford με τιμή που ξεκινά από τα 69.630 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Οι επισκέπτες της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2024, στο περίπτερο της Peugeot Motocycles θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη νέα γενιά του Django καθώς και το νέο PM-03 που έρ...

Φόρτωση άρθρων...