Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Το νέο «όπλο» του Ken Block 1.400 ίππων (photos)

Την νίκη στο θρυλικό Pikes Peak έβαλε στόχο ο Ken Block για φέτος το καλοκαίρι και ανακοίνωσε ότι θα φτιάξει την ταχύτερη Porsche που υπήρξε ποτέ

Αυτοκίνητο
Tags: ken block

Πέντε χρόνια πίσω, το 2017 ο Ken Block μας χάρισε την πιο motorsport Gymkhana που γυρίστηκε ποτέ, όταν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί με τον πιο θεαματικό τρόπο τις 156 στροφές της ιστορικής ανάβασης του Pikes Peak στο Κολοράντο. Το έκανε με το Ford Hoonicorn των 1.400PS και το θέαμα αποζημίωσε τους φίλους του Αμερικανού, με αποτέλεσμα (μόνο) το επίσημο video της προσπάθειας να έχει προβληθεί 40 εκατομμύρια φορές μέχρι σήμερα. 

 

Τώρα πια που ο Ken Block έχει αλλάξει στρατόπεδο, αλλάζουν και οι προτεραιότητές του και πλέον δεν στοχεύει στο θέαμα αλλά στην επίδοση και τη νίκη στο Pikes Peak που θα διεξαχθεί φέτος, στο τέλος Ιουνίου. Και ο Block επιστρέφει ακόμη πιο δυναμικά, καθώς εμπιστεύεται (φυσικά) την Posche και την BBi έναν από τους καλύτερους βελτιωτές των αυτοκινήτων της στις ΗΠΑ. 

Το αποτέλεσμα είναι το "Hoonipigasus", το οποίο δεν έχει φτερά σαν τον Πήγασο, αλλά έχει υπερμεγέθεις πτέρυγες που θα χαλιναγωγήσουν την δύναμη των 1.400PS από τον 4λιτρο 6κύλινδρο, επίπεδο κινητήρα με τα δύο turboΕνδιαφέρον πάντως είναι πως το "Hoonipigasus" είναι περισσότερο λογοπαίγνιο ώστε τον φόρο τιμής στην Porsche 917 του 1971, που θα βλέπουμε, να τον συνοδεύει και η λεκτική αναφορά. 

y

Βλέπεις ο Ken Block δεν θα μπορούσε να επιλέξει κάτι λιγότερο προκλητικό από το "Pink Pig" της Porsche, ένα αγωνιστικό πρωτότυπο της εταιρείας για το Le Mans το οποίο είχε τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα και με την ταχύτητά του, αλλά και με το livery του χασάπη. 

t

Από τα tweet του Ken Block, όπου έγιναν οι πρώτες συστάσεις με το αυτοκίνητο, μαθαίνουμε ακόμη πως θα είναι κεντρομήχανο και τετρακίνητο με βάρος 1.000kg. Από τα σχόλια μαθαίνουμε πως θα είναι η πιο "υπερβολικη" Porsche που έχουμε δει ποτέ, κάτι που εξάλλου υποψιαζόμαστε από τις εικόνες. 

9o

Φέτος ο βασικότερος αντίπαλος του Ken Block θα είναι ο Rhys Millen, ο γιος του Rod, ο οποίος θα συμμετέχει με ένα εξίσου με την Porsche, θηριώδες Toyota Tacoma και αν μη τι άλλο η φετινή Ανάβαση Pikes Peak που τυγχάνει να είναι και η 100η σε αυτήν την σπουδαία ιστορία του αγώνα, θα είναι ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz GLB: Ευρύχωρο και ανανεωμένο compact SUV (photos)

Ανανεωμένη σχεδίαση μπροστινού και πίσω τμήματος - Βελτιωμένος βασικός εξοπλισμός με προβολείς LED High Performance, καθίσματα ανέσεων σε ARTICO/ύφασμα, δερμάτινο τιμόνι και ανεξάρ...

Φόρτωση άρθρων...