Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

Το ψηφιακό πορτοφόλι του οδηγού άλλαξε -Τι μπορείς πλέον να δεις στο κινητό σου τηλέφωνο

Όλοι οι οδηγοί πλέον μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στα στοιχεία του οχήματός τους από τον καναπέ του σπιτιού τους.

Αυτοκίνητο

Στη ζωή των πολιτών έχει μπει από το καλοκαίρι του 2022 το Gov.gr Wallet, το ψηφιακό πορτοφόλι που παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης -μεταξύ άλλων- της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης στο κινητό τηλέφωνο.

Παράλληλα, υποστηρίζονται οι ψηφιακές κάρτες αναπηρίας, οι ψηφιακές κάρτες ΔΥΠΑ και οι ψηφιακές κάρτες δακτυλίου, έγγραφα που είναι πλήρως ισάξια με τα έγχαρτα για κάθε νόμιμη χρήση εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Τον περασμένο μήνα, μάλιστα, το Gov.gr Wallet έλαβε μια σημαντική αναβάθμιση, μιας και ενσωμάτωσε τις σημαντικότερες πληροφορίες του MyAuto το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τον ηλεκτρονικό φάκελο κάθε οχήματος.

Πλέον, λοιπόν, κάθε οδηγός μπορεί να δει στο ψηφιακό του πορτοφόλι όλα τα στοιχεία του οχήματός του που τηρούνται σε μητρώα φορέων της Δημόσιας Διοίκησης.

Πώς μεταφέρω όλα τα στοιχεία του οχήματός μου στο κινητό μου

Αφού «κατεβάσει» το Gov.gr Wallet (αν δεν το έχει ήδη) στο κινητό του, ανοίγει το "app" και επιλέγει το «+» στο δεξί πάνω σημείο της εφαρμογής και από το υπομενού που θα εμφανιστεί την επιλογή «Το όχημά μου (MyAuto)». Άμεσα, οι πληροφορίες θα εμφανιστούν αυτόματα στην αρχική σελίδα του Gov.gr Wallet, ακριβώς κάτω από το δελτίο ταυτότητας και την άδεια οδήγησης του οδηγού.

Στο Gov.gr Wallet παρουσιάζονται στοιχεία για την Άδεια Κυκλοφορίας, τα Τέλη Κυκλοφορίας, το ΚΤΕΟ και την Ασφαλιστική Κάλυψη, επιτρέποντας στους οδηγούς να διατηρούν τα εν λόγω χαρτιά συγκεντρωμένα, σε ψηφιακή μορφή, στο κινητό τους τηλέφωνο και να τα φέρουν πάντα μαζί τους.

Επιλέγοντας για παράδειγμα ο οδηγός το «κουτάκι» που αφορά το ΚΤΕΟ, θα μπορεί να δει πότε λήγει ο τεχνικός έλεγχος του οχήματός του, έχοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα να προγραμματίσει έγκαιρα το επόμενο τεχνικό έλεγχο.

Αντίστοιχα, στην ενότητα «Τέλη Κυκλοφορίας» φαίνεται -μεταξύ άλλων- αν έχει ολοκληρωθεί ή εκκρεμεί η καταβολή τους, αν το όχημα είναι σε κίνηση κ.ο.κ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Peugeot Motocycles στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας

Οι επισκέπτες της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2024, στο περίπτερο της Peugeot Motocycles θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη νέα γενιά του Django καθώς και το νέο PM-03 που έρ...

Φόρτωση άρθρων...