Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Το Σαν Φρανσίσκο και το μεγάλο στοίχημα των robotaxi

Τα ταξί χωρίς οδηγό έχουν ήδη κάνει σε περιορισμένη κλίμακα την εμφάνιση τους σε αρκετές αμερικανικές πόλεις, όμως το Σαν Φρανσίσκο

Αυτοκίνητο

Η πρώτη αμερικανική πόλη που έδωσε το πράσινο φως για την ελεύθερη κυκλοφορία ταξί αυτόνομης οδήγησης έγινε το Σαν Φρανσίσκο.

Άλλωστε, στην Καλιφόρνια «χτυπά» η καρδιά της τεχνολογικής Αμερικής και το Σαν Φρανσίσκο δεν διστάζει σε πολλά θέματα να «βγει» μπροστά φανερώνοντας τον προοδευτικό και καινοτόμο χαρακτήρα του.

Με ψήφους 3 προς 1 η αρμόδια τοπική εποπτική αρχή δημοσίων συγκοινωνιών αποδέχτηκε το αίτημα των εταιρειών robotaxi Waymo και Cruise να προσφέρουν πλήρεις εμπορικές υπηρεσίες ταξί, τόσο τις πρωινές όσο και τις νυχτερινές ώρες στην πόλη, παρά το γεγονός ότι δεν έλειψαν οι ενστάσεις, κυρίως από τις ενώσεις των ταξιτζήδων, πως τα οχήματα αυτά δεν έχουν αποδειχτεί αρκετά ασφαλή.

Σημειωτέον πως οι συγκεκριμένες εταιρείες ελέγχονται αντιστοίχως από την Alphabet και την General Motors.

Τα ταξί χωρίς οδηγό είχαν ήδη ξεκινήσει να κυκλοφορούν στην πόλη, αλλά υπό αυστηρό καθεστώς, καθώς είχαν περιορισμούς στο που και πότε θα μπορούσαν να κινηθούν και το αν μπορούσαν να μεταφέρουν επί πληρωμή πελάτες. Αναλόγως σε πειραματική ή περιορισμένη κυκλοφορία βρίσκονται και σε άλλες αμερικανικές πόλεις, όμως το Σαν Φρανσίσκο είναι η πρώτη που τόλμησε πλήρη υιοθέτηση τους, κάτι που βέβαια αποτελεί μεγάλο στοίχημα και για τις εταιρείες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελαφρύ φρεσκάρισμα για την Aston Martin DBX707

Η Aston Martin καταργεί σύντομα τις υπόλοιπες εκδόσεις και αφήνει στην αγορά μονάχα την DBX707, η οποία έχει ανανεωθεί ελαφρώς στο εξωτερικό και περισσότερο στο εσωτερικό.

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...