Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Tο ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου -Επιτάχυνε στα 100 km/h σε 1,82 δευτερόλεπτα (Video)

Το ηλεκτρικό hypercar είναι και επίσημα το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου: σημείωσε την επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 1,82'' και έφτασε τα 200 km/h σε 4,75'', ενώ πέτυχε αντίστοιχο ρεκόρ και στο φρενάρισμα

Αυτοκίνητο

Το εκρηκτικό και εκβαθμωτικό αμιγώς ηλεκτρικό Battista του οίκου Pininfarina, που κατασκευάζεται -από τον περασμένο Ιούλιο- σε μόλις 150 αντίτυπα, παρατάχθηκε στην κεντρική ευθεία του Dubai Autodrome, στα Ηνωμέρα Αραβικά Εμιράτα, για να αποδείξει επίσημα στον κόσμο πόση ταχύτητα διαθέτει.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά: από στάση έφτασε τα 100 km/h σε 1,82 δευτερόλεπτα και τα 200 km/h σε 4,75 δευτ. (χρόνος που ένα supercar χρειάζεται για να φτάσει τα μισά). Για την αντίθεση διαδικασία, το φρενάρισμα από τα 100 km/h σε πλήρη στάση, χρειάστηκε μόλις 31 μέτρα.

Με τις επιδόσεις αυτές, η Battista είναι 11 εκατοστά του δευτερολέπτου ταχύτερη στο 0-100 από το Rimac Nevera (που όμως διατηρεί το ρεκόρ τελικής ταχύτητας στα 412 km/h), και πάνω από ένα δευτερόλεπτο από τη Lotus Evija.

Η Battista, θυμίζουμε, έχει τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 1.900 ίππους και 2.300 Nm ροπής. Η μπαταρία των 120 kWh, σχήματος Τ στο δάπεδό της, προέρχεται από την κροατική Rimac. Καθένα από τα μόλις 150 αντίτυπα στα οποία θα παραχθεί κοστίζει 2,2 εκατομμύρια ευρώ, είναι χειροποίητο και απαιτεί 1.250 ώρες εργασίας.

Η άρτια κατανομή βάρους και το χαμηλό κέντρο βάρους βρίσκονται στην καρδιά των ρεκόρ αυτών, υποστήριξε ο Paolo Dellacha, διευθυντής παραγωγής και μηχανολογίας της Automobili Pininfarina. Και συνέχισε πως «ο συνδυασμός του εξειδικευμένου πλαισίου, της ρύθμισης της ανάρτησης, των ελαστικών και του torque vectoring από τους τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες που προσφέρουν ανεπανάλητη ισχή, επέτρεψε στη Battista να γίνει το ταχύτερο στην επιτάχυνση αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το 100% ηλεκτρικό CUPRA Tavascan ταξιδεύει στη Lapland

Η Lapland είναι ένας σημαντικός προορισμός για όλα τα νέα μοντέλα της CUPRA πριν αυτά λανσαριστούν στην αγορά, προκειμένου να επιδοθούν σε ακραία τεστ και να διασφαλίσουν τη μέγιστ...

Φόρτωση άρθρων...