Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

ΑΣΕΠ: Σήμερα ο μεγάλος γραπτός διαγωνισμός

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι

Προσλήψεις

Διεξάγεται σήμερα, Σάββατο 4 Μαρτίου, ο μεγάλος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ, για προσλήψεις στο Δημόσιο.

Οι εξετάσεις των δύο μαθημάτων θα γίνουν σε εξεταστικά κέντρα των 43 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας:

  • Στις 09:00 στην Δοκιμασία Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας με μέγιστη διάρκεια εξέτασης τις 2 ώρες και 45 λεπτά και
  • στις 14:30 στις Γενικές Γνώσεις, με διάρκεια εξέτασης 2 ώρες και 30 λεπτά.

Η εξέταση και των δύο μαθημάτων θα γίνει με την μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα μία ώρα νωρίτερα.

Και στα δύο μαθήματα οι υποψήφιοι θα πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά κέντρα μία ώρα νωρίτερα από την έναρξη της εξέτασης κάθε μαθήματος, προκειμένου να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος ταυτοποίησής τους και να βρίσκονται εντός της αίθουσας στην οποία θα εξεταστούν, 30 λεπτά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της εξέτασης.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι υποψήφιοι
Οι υποψήφιοι οφείλουν να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, το διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο παραστατικό της ταυτοπροσωπίας τους που φέρει επικυρωμένη φωτογραφία, καθώς δεν θα επιτραπεί η συμμετοχή στη διαδικασία σε υποψηφίους, των οποίων η ταυτότητα δεν μπορεί να διαπιστωθεί.

Τα κινητά τηλέφωνα των υποψηφίων θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα τόσο κατά την είσοδό τους στις αίθουσες εξετάσεων όσο και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους σε αυτές, για λόγους διασφάλισης της αδιάβλητης διεξαγωγής της διαδικασίας.

Αναλυτικές οδηγίες για την ημέρα της εξέτασης

  • Δεν θα επιτραπεί η είσοδος στα Εξεταστικά Κέντρα στους υποψηφίους που θα προσέλθουν σε αυτά μετά την αποστολή των θεμάτων του κάθε μαθήματος.
  • Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας με το εκτός της αίθουσας περιβάλλον. Κατά τη διάρκεια παραμονής των υποψηφίων στις αίθουσες εξετάσεων τα κινητά τηλέφωνα και τα έξυπνα ρολόγια (smartwatches) πρέπει να είναι απενεργοποιημένα και τοποθετημένα στο πάτωμα, δίπλα στο κάθισμα του κατόχου τους.
  • Επίσης βιβλία, σημειώσεις και τυχόν άλλα βοηθήματα που μπορεί να έχουν οι υποψήφιοι, θα είναι τοποθετημένα κλειστά, στο πάτωμα, καθ’ όλη τη διάρκεια της εξέτασης.
  • Σημειώνεται ότι κατόπιν απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού, θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση με συντελεστή (-0,20) στις εσφαλμένες απαντήσεις των υποψηφίων για το μάθημα της Εξέτασης Γνώσεων, δηλαδή θα αφαιρείται από τη συνολική βαθμολογία το 20% του αντίστοιχου βαθμού που θα λαμβάνει η κάθε ορθή απάντηση. Δεν θα εφαρμοσθεί αρνητική βαθμολόγηση για την εξέταση της «Δοκιμασίας Δεξιοτήτων και Εργασιακής Αποτελεσματικότητας».
  • Κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι υποψήφιοι μπορούν να έχουν μαζί τους δύο (2) στυλό διαρκείας του ίδιου χρώματος (μπλε ή μαύρο), καθώς και νερό ή αναψυκτικό. Δεν επιτρέπεται η χρήση γομολάστιχας ή διορθωτικού (μπλάνκο), καθώς και η χρήση υπολογιστικών μηχανών.
  • Στους υποψηφίους θα δοθεί ένα (1) Απαντητικό Φύλλο ανά εξεταζόμενο μάθημα, στο οποίο οι επιτηρητές θα επικολλήσουν την ειδική αυτοκόλλητη ετικέτα με τον γραμμικό κωδικό (barcode) στο αντίστοιχο πλαίσιο. Οι υποψήφιοι πρέπει να ελέγξουν την ορθότητα των στοιχείων που αναγράφονται στο επάνω τμήμα της (ονοματεπώνυμο κ.λπ.) και στη συνέχεια να υπογράψουν στον προβλεπόμενο χώρο πάνω από την ετικέτα, φροντίζοντας η υπογραφή τους να μη βγει έξω από το πλαίσιο και αλλοιώσει τον γραμμικό κωδικό.
  • Δεν επιτρέπεται η αποχώρηση υποψηφίου από την αίθουσα της εξέτασης πριν από την παρέλευση μιας (1) ώρας από την έναρξη της εξέτασης κάθε μαθήματος.
  • Οι υποψήφιοι, πριν αποχωρήσουν από την αίθουσα, είναι υποχρεωμένοι να παραδώσουν στον επιτηρητή ή στον υπεύθυνο της αίθουσας το Απαντητικό Φύλλο μαζί με το λοιπό έντυπο υλικό που θα τους έχει διανεμηθεί (θέματα, οδηγίες κ.λπ.) και να υπογράψουν στην «Κατάσταση Παρόντων-Απόντων».
  • Με τη λήξη του χρόνου της εξέτασης, οι υποψήφιοι που βρίσκονται ακόμα στην αίθουσα, πρέπει να παύσουν κάθε ενέργεια ανεξάρτητα από το αν έχουν ολοκληρώσει τις απαντήσεις τους και να παραδώσουν στους επιτηρητές τα Απαντητικά Φύλλα και το λοιπό υλικό που τους έχει διανεμηθεί. Μετά την παράδοση των ανωτέρω, οι υποψήφιοι αποχωρούν από την αίθουσα, αφού υπογράψουν στην «Κατάσταση Παρόντων-Απόντων».
  • Υποψήφιοι που δεν παραδίδουν το Απαντητικό Φύλλο αμέσως μετά τη λήξη του χρόνου εξέτασης ή χρησιμοποιούν βοηθήματα ή αλληλοβοηθούνται ή επιθέτουν στο Απαντητικό Φύλλο σημεία αναγνώρισης ή υπογράφουν το Απαντητικό Φύλλο σε οποιοδήποτε άλλο σημείο πλην αυτού που προβλέπεται ειδικά για την υπογραφή του υποψηφίου (ειδικό πλαίσιο πάνω από την ετικέτα) ή δεν συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις και τις οδηγίες του υπεύθυνου της αίθουσας ή του επιτηρητή ή διαταράσσουν με οποιονδήποτε τρόπο την τάξη ή χρησιμοποιούν μέσα επικοινωνίας με το εκτός της αίθουσας περιβάλλον ή δολιεύονται γενικώς την εξέταση, αποβάλλονται από την αίθουσα, αφού προηγουμένως κληθούν σε άμεση ακρόαση.
  • Το κάπνισμα απαγορεύεται σε όλους τους χώρους των εξετάσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...