Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

ΟΑΕΔ: «Βροχή» αιτήσεων για τις 25.000 θέσεις εργασίας

Ηδη μέσα σε λίγες ώρες από την λειτουργία της πλατφόρμας ο ΟΑΕΔ έχει δεχτεί χιλιάδες αιτήσεις

Προσλήψεις

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις 25.000 θέσεις εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ.  

Ηδη μέσα σε λίγες ώρες από την λειτουργία της πλατφόρμας ο ΟΑΕΔ έχει δεχτεί χιλιάδες αιτήσεις.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ:

«Ο Διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.) καλεί τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία τοποθετήσεων προσωπικού για την Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, για 25.000 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων» οι οποίοι ορίζονται στο Κεφάλαιο 4 (Παράρτημα I) της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης, να υποβάλουν με ηλεκτρονικό μόνο τρόπο αίτηση συμμετοχής από 18/2/2022 και ώρα 16:00 έως και Παρασκευή 18/3/2022 και ώρα 11:00.

Πώς υποβάλλεται η αίτηση
Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, (www.gov.gr) επιλέγοντας το “Εργασία και Ασφάλιση”- “Αποζημιώσεις και Παροχές” – “Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα“(https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelous-kharaktera).

Στη συνέχεια επιλέγουν “Είσοδος στην Υπηρεσία” και “Είσοδος στο Σύστημα” καταχωρώντας τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.

Επίσης μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Οι νέοι χρήστες (χρήστες που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ) μπορούν να εισαχθούν στην ηλεκτρονική αίτηση με τους κωδικούς TAXISnet, επιλέγοντας «Σύνδεση στο Σύστημα μέσω πιστοποίησης από την ΓΓΠΣ».

Δικαιούχοι και στόχος
Το πρόγραμμα απευθύνεται στους εγγεγραμμένους στο Μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους που πληρούν τις ειδικότερες προϋποθέσεις συμμετοχής που αναφέρονται στη σχετική πρόσκληση. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ξεκινά σήμερα στις 16:00 και λήγει την Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Στόχος του νέου προγράμματος είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε πρώτη φάση σε «προστατευμένο περιβάλλον», προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους.

Παράλληλα το πρόγραμμα στοχεύει στην αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων των ανέργων, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά την διαδικασία ένταξης τους στην αγορά εργασίας, αλλά και η παροχή ποιοτικότερων και αποτελεσματικότερων υπηρεσιών στους Δήμους και τις Περιφέρειες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Κατανομή θέσεων
Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά στην απασχόληση συνολικά 25.000 ωφελούμενων, εγγεγραμμένων στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, σε Δήμους, Περιφέρειες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Κέντρα Κοινωνικής Πολιτικής και λοιπούς φορείς, σύμφωνα με την ακόλουθη κατανομή:

Δήμοι: 20.397 θέσεις (81,6%) (για την κατανομή ελήφθησαν υπόψη οι αυξημένες ανάγκες των δήμων που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού).
Περιφέρειες: 2.566 θέσεις (10,3%).
Αποκεντρωμένες Διοικήσεις: 348 θέσεις (1,4%).
Λοιποί Φορείς: 1.689 θέσεις (6,7%).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΣΕΠ: Στις 775 οι προσλήψεις μόνιμων στα νοσοκομεία – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη ΑΣΕΠ 5Κ/2023 για τις 775 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία της χώρας, με την προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής να αρχίζει την Τρίτη 1...

Προσλήψεις στο Δημόσιο με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης - 16.000 εντός του 2024

Ταχύτερες διαδικασίες και πιο στοχευμένες προσλήψεις στο Δημόσιο με τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης προαναγγέλλει η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, ενώ αναφέρει ότι για το ...

Προσλήψεις - ΑΣΕΠ 1Κ/2023: Αιτήσεις τώρα για μόνιμες θέσεις στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Στο Εθνικό Τυπογραφείο δημοσιεύθηκε ολόκληρη η προκήρυξη 1Κ/2023 του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη 52 μονίμων υπαλλήλων στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μέσω του διαγωνισμού 1Κ/202...

Φόρτωση άρθρων...