Για 12 άτομα

Ετοιμασία: 15΄

Μαγείρεμα: 30΄

Υλικά

- 200 γρ. βούτυρο

- 1 πακέτο φάριν απ

- 300 γρ. θρυμματισμένη φέτα

- 200 γρ. τριμμένο τυρί Edam

- 3 αυγά

- 1 ποτήρι γάλα

- 10 φέτες ζαμπόν (σε κομματάκια)

- Λίγο σκόρδο (σε σκόνη)

- Λίγη τριμμένη ρίγανη

- Λίγο αλάτι, πιπέρι

- Ντοματάκια κομμένα στη μέση (για τη διακόσμηση)

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο αλεύρι. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και το γάλα. Ανακατεύουμε με το γδάρτη ώσπου να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε έπειτα τα μπαχαρικά, τα τυριά και το ζαμπόν και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα.

2. Ντύνουμε το ταψάκι των μάφινς με καραμελόχαρτα και γεμίζουμε τις θήκες με το μείγμα μας μέχρι τη μέση και λίγο παραπάνω. Βάζουμε από μισό ντοματίνι στην επιφάνεια κάθε ζύμης και ψήνουμε τα μάφινς σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσουν, για περίπου 30 λεπτά. Περιμένουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τα καραμελόχαρτα και τα σερβίρουμε ζεστά, αλλά είναι εξίσου απολαυστικά και κρύα!