Για 14 κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 6-7 φλιτζάνια μπομποτάλευρο (καλαμποκάλευρο)

- 2 φλιτζάνια σταφίδες ξανθές

- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

- 1 φλιτζάνι ζάχαρη

- 3 πορτοκάλια (από τα 2 παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό τους και το τρίτο, αφού το καθαρίσουμε, το κόβουμε κύβους και το προσθέτουμε στο χυλό)

- 5 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ

- 2 βανίλιες

- Γλυκό κεράσι (ή βύσσινο ή σταφύλι) (για το γαρνίρισμα)

Για το σιρόπι

- 2 φλιτζάνια μέλι

- 2 φλιτζάνια νερό

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε το καλαμποκάλευρο με το λάδι, τη ζάχαρη, τις σταφίδες και τις βανίλιες. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών αλλά και το κομμένο πορτοκάλι σε κύβους μαζί με το μπέικιν πάουντερ και χλιαρό νερό σε τόση ποσότητα όση χρειάζεται για να γίνει ένας πηχτός χυλός.
  2. Αδειάζετε το χυλό σε λαδωμένο ταψί και ψήνετε το γλυκό σε μέτριο, προθερμασμένο φούρνο για 45 με 50 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Όσο η μπομπότα ψήνεται, ετοιμάζετε το σιρόπι, βράζοντας σε κατσαρόλα το μέλι με το νερό για 4-5 λεπτά από τη στιγμή που θα ξεκινήσει οπ βρασμός.

Όταν το γλυκό ετοιμαστεί, το περιχύνετε αμέσως με το χλιαρό σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε γαρνιρισμένο με γλυκό κεράσι ή βύσσινο ή και σταφύλι.