Για 60+ κομμάτια
Ετοιμασία: 20΄
Μαγείρεμα: 25΄
Υλικά
- 1 κιλό μαλακό αλεύρι
- 600 γρ. βούτυρο γάλακτος (θερμοκρασία δωματίου)
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 350 γρ. αμύγδαλα (με τη φλούδα)
- Ροδόνερο ή ανθόνερο (της αγοράς)
Εκτέλεση
1. Καβουρδίζουμε στο φούρνο τα αμύγδαλα με τη φλούδα για 10 λεπτά και μετά τα χοντροκοβούμε σε μούλτι. Παράλληλα, χτυπάμε το βούτυρο σε μίξερ. Όταν αφρατέψει, προσθέτουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, αναμεμειγμένη με το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να αφρατέψει αρκετά η ζύμη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αμύγδαλα και σιγά-σιγά το αλεύρι. Όταν η ζύμη γίνει αρκετά σφιχτή πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20 με 25 περίπου λεπτά ώσπου να ροδίσουν. Έπειτα, τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους ραντίζουμε με ροδόνερο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.