Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Λούλα κεμπάπ

Για 7-8 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 20+ λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό αρνίσιος κιμάς από το ψυγείο

- 600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς από το ψυγείο

- 1 καυτερή πιπεριά

- 50 γραμμάρια φρέσκος κόλιανδρος

- 3 ξερά κρεμμύδια

- 1 κουταλάκι σούπας γκότζι μπέρι

- Αλάτι, πιπέρι

- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

- Φύλλα λαβάς (αρμένικο ψωμί) ή λεπτές αραβικές πίτες (για το τύλιγμα του κεμπάπ)

- Ρόδι για τη γέμιση

- Κόλιανδρος για τη γέμιση

Για τη μαρινάδα

- 1 ξερό κρεμμύδι

- 100 ml ξίδι από κόκκινο κρασί

- 1 κουταλάκι σούπας ζάχαρη

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αφού βάλουμε τον κιμά σε μπολ, κόβουμε ψιλό τον κόλιανδρο με το μαχαίρι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την καυτή πιπεριά και τα προσθέτουμε στο σκεύος, μαζί με το γκότζι μπέρι, αλατοπιπερώνοντας. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15 με 20 λεπτά.

2. Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα: Σε λεκανίτσα, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ξίδι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν το αλάτι και η ζάχαρη. Έπειτα, κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές στρογγυλές φετούλες και μετά στη μέση, δημιουργώντας δαχτυλάκια. Σε κατσαρόλα, βάζουμε ένα ποτήρι νερό να βράσει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, αφήνοντάς τα από 2 έως 5 λεπτά να μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στη μαρινάδα. Επιπλέον, κόβουμε τα φύλλα λαβάς στις διαστάσεις των κεμπάπ που θα φτιάξουμε (σαν τα σουτζουκάκια), ενώ ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο για τη γέμιση και τον βάζουμε σε άλλο μπολ μαζί με τους σπόρους ροδιού.

3. Παίρνουμε κομμάτια από την έτοιμη ζύμη κιμά και πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ σαν τα σουτζουκάκια αλλά λίγο πιο λεπτά σε πάχος. Στη συνέχεια έχουμε δύο επιλογές: Είτε να τα βάλουμε σε πυρέξ και μετά στο γκριλ του φούρνου (περιχύνοντάς τα με ελαιόλαδο) είτε να τα αλευρώσουμε και να τα τηγανίσουμε.

Στη δεύτερη περίπτωση, αφού τα βουτήξουμε στο αλεύρι, τηγανίζουμε τα κεμπάπ σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα σε όλες τις πλευρές τους και μετά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να ψηθούν και εσωτερικά.

Όταν ετοιμαστούν, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι και μετά τα βάζουμε στα φύλλα λαβάς, προσθέτοντας ρόδι, κόλιανδρο και τα κρεμμύδια της μαρινάδας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαράκι κοκκινιστό με γιαούρτι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια - 1 ποτήρι κόκκινο κρασί - 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο -...

Καλαμαράκια στο τηγάνι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φρέσκα καλαμάρια (σε ροδέλες ή ολόκληρα, αναλόγως τα μεγέθη) - 1 φλιτζάνι γάλα - 1+½ φλιτζάνια ...

Τράγος με χοντρά μακαρόνια

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλά κρέας τράγου σε κομμάτια - 3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα - 1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες...

Φόρτωση άρθρων...