Για 24+ κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά (και αναμονή για φούσκωμα)

Μαγείρεμα: 30 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη

- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 120 ml χυμός πορτοκαλιού φρέσκος

- 1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γραμμάρια)

- 15 ml ελαιόλαδο

- 1 πρέζα αλάτι

- 120 ml νερό (ίσως και λίγο παραπάνω)

Για τη γέμιση

- 700 γραμμάρια μανούρι

- 400 γραμμάρια ανθότυρο

- 500 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

- 5 αυγά μεσαίου μεγέθους (250 γραμμάρια)

- Μία πρέζα κανέλα σε σκόνη

- 3 βανίλιες σε σκόνη

- Μία πρέζα γαρίφαλο σε σκόνη

- 50 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική (για πασπάλισμα)

- Σουσάμι και μαυροσούσαμε (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

1. Σε μεγάλο μπολ, αδειάζουμε το αλεύρι και φτιάχνουμε μία λακκούβα στο κέντρο. Ρίχνουμε εκεί το ελαιόλαδο, τα αυγά, το αλάτι και το χυμό και ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά το νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να δημιουργηθεί μια σχετικά σκληρή ζύμη. Τέλος, αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.

2. Βάζουμε το μανούρι, το ανθότυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, την κανέλα, τις βανίλιες και το γαρίφαλο σε μπολ και τα ανακατεύουμε με κουζινικό σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να προκύψει μία σφιχτή γέμιση. Τη δοκιμάζουμε και αν μας λείπει κάτι, το προσθέτουμε (περισσότερη κανέλα ή τυρί).

3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες μεγέθους πορτοκαλιού, τις βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια και τις ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλα πάχους 1 εκατοστού. Με κουπ πατ διαμέτρου 5-6 εκατοστών, κόβουμε σε δίσκους κάθε φύλλο. Βάζουμε στο κέντρο κάθε δίσκου μία κουταλιά της σούπας γέμιση, πιάνουμε τις άκρες κάθε δίσκου, τις σηκώνουμε περιμετρικά της γέμισης και τις τσιμπάμε ώστε να γίνουν πλισέ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ώσπου να μας τελειώσουν φυλλαράκια και γέμιση.

4. Αραδιάζουμε τα λυχναράκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω-κάτω, στη μεσαία σχάρα, για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αποσύρουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα σερβίρουμε.