Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Μελιτζανόπιτα χωριάτικη

Για 16 άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 60 λεπτά

Υλικά

- 15 χωριάτικα φύλλα της αγοράς

- 4-5 μελιτζάνες φλάσκες

- 4-5 ξερά κρεμμύδια

- 4 αυγά

- 1 ποτήρι λάδι

- 1 χούφτα τριμμένη φρυγανιά (ή και τραχανά)

- Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, κύμινο

Εκτέλεση

1. Σε βαθιά λεκάνη, γεμίζετε νερό μέχρι τη μέση και προσθέτετε 1 κουταλιά χοντρό αλάτι. Εντωμεταξύ, καθαρίζετε τις μελιτζάνες από όλη τη φλούδα τους και τις κόβετε σε κύβους, 2 εκατοστών περίπου. Τις ρίχνετε έπειτα στη λεκάνη με το αλατόνερο και τις αφήνετε σκεπασμένες με πετσέτα για μισή με μία ώρα.

2. Σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, βάζετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, χοντροκομμένα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ρίχνετε έπειτα τις μελιτζάνες, καλά στραγγισμένες με τα χέρια και συνεχίζετε το ρόδισμα μέχρι να μαραθούν τα υλικά.

Τα αφήνετε να κρυώσουν και στη συνέχεια προσθέτετε τα μπαχαρικά, τα αυγά, χτυπημένα ελαφρά και τη φρυγανιά (αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τραχανά). Τέλος, στρώνετε στο ταψί έτοιμα φύλλα, βάζοντας ενδιάμεσα ελαιόλαδο.

Απλώνετε τη γέμιση στη μέση και ψήνετε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κανελόνια με μελιτζάνα και μανιτάρια

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 300 γραμμάρια κιμάς ανάμεικτος - 1 μεγάλη μελιτζάνα σε κύβους - 200 γραμμάρια ασπρομανίταρα στο μπλέ...

Τράγος με χοντρά μακαρόνια

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλά κρέας τράγου σε κομμάτια - 3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα - 1 κονσέρβα ντομάτες ψιλοκομμένες...

Χταπόδι στην κατσαρόλα με ελιές

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 60 λεπτά Υλικά - 500-600 γραμμάρια - καθαρισμένο χταπόδι - 1+½ φλιτζάνι ξίδι - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 1 κρασοπό...

Φόρτωση άρθρων...