Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Μοσχαράκι Στρογγανόφ

Μαγειρική

Για 5-6 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 80 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, κότσι ή μπούτι (σε κύβους)

- 200 γραμμάρια χοιρινό

- 3 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο

- 12 μικρά κρεμμύδια (στιφάδου)

- 400 γραμμάρια μικρά μανιτάρια (κονσέρβας, ολόκληρα)

- 3 καρότα (σε τέταρτα)

- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

- 1 κουταλάκια σούπας ψιλοκομμένο θυμάρι

- 2 κουταλάκια σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

- 10 σκελίδες σκόρδο (σπασμένες με τη παλάμη) (ή κατά προτίμηση)

- 500 ml κόκκινο κρασί

- 50 γραμμάρια βούτυρο

- 2 κουταλάκια σούπας αλεύρι

Εκτέλεση

1. Κόψτε τα δύο είδη κρέατος σε κυβάκια, 2-3 εκατοστών και σοτάρετε τα σε κατσαρόλα και σε λίγο ελαιόλαδο ώσπου να αποκτήσουν καφέ χρώμα. Κατόπιν, σε άλλη κατσαρόλα, σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο ολόκληρα τα κρεμμύδια και όταν αποκτήσουν χρώμα, προσθέστε τα στο σκεύος με τους κύβους κρεάτων.

Στην ίδια κατσαρόλα που χρησιμοποιήσατε για τα κρεμμύδια, τηγανίστε ελαφρά τα μανιτάρια και τα καρότα και μετά προσθέστε τα και αυτά στο κρέας.

Αδειάστε έπειτα στο σκεύος το κρασί, προσθέστε όσο νερό χρειάζεται ώστε να σκεπάσει τα υλικά, ρίξτε το μαϊντανό, το θυμάρι και τα σκόρδα, όλα ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώστε και σιγομαγειρέψτε για περίπου 1 ώρα έως ότου μαλακώσει αρκετά το κρέας.

2. Σε διαφορετικό σκεύος, φτιάχνετε τη σάλτσα, ρίχνοντας στο λιωμένο βούτυρο, δύο κουταλιές αλεύρι και αφήνοντας το μείγμα για δύο λεπτά να δέσει. Όταν το κρέας μαγειρευτεί, το αποσύρετε με τρυπητή κουτάλα, μαζί με τα λαχανικά, αφήνοντας μόνο το ζουμί.

Στη συνέχεια, προσθέστε εκεί το μείγμα του βουτύρου και του αλευριού και ανακατέψτε με κουζινικό σύρμα καθώς βράζει, για 1 έως 2 λεπτά, έως η σάλτσα αποκτήσει την παχύρευστη υφή που επιθυμείτε. Έπειτα, προσθέστε ξανά στη κατσαρόλα το κρέας και τα λαχανικά και αφήστε να πάρουν μια ελαφριά βράση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σουφικό

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 5 λεπτά Υλικά - 3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου - 2 μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες ...

Σαρδέλες γιαχνί

Για 3-4 άτομα Ετοιμασία: 15 λεπτά Μαγείρεμα: 45 λεπτά Υλικά - 1 κιλό σαρδέλες - 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο - 4 σκελίδες σκόρδου - Μισό κιλό ώριμες ντομάτες (και λίγο...

Κανελόνια με μελιτζάνα και μανιτάρια

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 300 γραμμάρια κιμάς ανάμεικτος - 1 μεγάλη μελιτζάνα σε κύβους - 200 γραμμάρια ασπρομανίταρα στο μπλέ...

Φόρτωση άρθρων...