Τρίτη
28 Νοεμβρίου 2023

Μοσχαρίσιο συκώτι τηγανιά

Μαγειρική

Για δύο άτομα

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

Για το συκώτι

- 500 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο

- 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες)

- 2-3 πράσινες πιπεριές (σε ροδέλες)

- 1 ποτήρι λευκό κρασί (ή ρετσίνα)

- 1-2 φύλλα δάφνης

- Αλάτι, πιπέρι, δενδρολίβανο, κόλιανδρος

- Λίγο ελαιόλαδο Για τον πουρέ (προαιρετικά)

- 1 κιλό βραστές γλυκοπατάτες (ξεφλουδισμένες)

- Χυμός από 1 λάιμ

- Χυμός από 1 πορτοκάλι

- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή ξερά, ψιλοκομμένα)

- 1 κουταλάκι μπούκουβο (ή 2-3 πιπερίτσες κόκκινες, τσίλι, ψιλοκομμένες)

- Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Κόβουμε το συκώτι σε κομματάκια, όχι πολύ μικρά για να μη μας διαλυθούν στο μαγείρεμα. Σε τηγάνι βαθύ, ρίχνουμε λίγο νερό και τα κομμάτια από το συκώτι. Μόλις πιουν το νερό τους, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σοτάρουμε για δύο λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε τη ρετσίνα, τη δάφνη, το δενδρολίβανο, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι και περιμένουμε το φαγητό να πιεί τα υγρά του. Το πιάτο ταιριάζει πολύ με τον πουρέ πατάτας αλλά και με ρύζι. Αν επιλέξουμε να φτιάξουμε πουρέ, μία νόστιμη επιλογή είναι οι γλυκοπατάτες.

Έτσι, σε λεκάνη ρίχνουμε τις βρασμένες γλυκοπατάτες και με πιρούνι (ή με το εργαλείο του πουρέ) τις λιώνουμε καλά. Έπειτα, βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε για να δέσουν τα αρώματα. Αν δεν τον θέλουμε καυτερό, αφαιρούμε το μπούκοβο ή το τσίλι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπατζίνα

Για 20+ λεπτά κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 50 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια πράσινα κολοκυθάκια, τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη - 300 γραμμάρια τυρί φ...

Μοσχαράκι κοκκινιστό με γιαούρτι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια - 1 ποτήρι κόκκινο κρασί - 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο -...

Μπαρμπούνια στη λαδόκολλα

Για 2-3 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά (+ αναμονή για μαρινάρισμα) Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 8-9 μεγάλα μπαρμπούνια - 1 ξερό κρεμμύδι (σε ροδέλες) - 1 φρέσκο κρεμμύδ...

Φόρτωση άρθρων...