Δευτέρα
13 Μαΐου 2024

Μπακαλιάρος με κουκουνάρι και σταφίδες

Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 15 λεπτά (+ αναμονή για ξαλμύρισμα)

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

- 1 κιλό μπακαλιάρος (παστός)

- 2 μεγάλα κρεμμύδια

- 3 σκελίδες σκόρδο, λίγο πιπέρι

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

- 1 φλιτζάνι τσαγιού ντοματοπολτός

- Μισό φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 150 γραμμάρια μαύρη σταφίδα

- 100 γραμμάρια κουκουνάρια

- Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε κρύο νερό και τον αφήνουμε για τουλάχιστον 12 ώρες, αλλάζοντας 2-3 φορές το νερό του. Την επομένη, τον σκεπάζουμε με κρύο νερό, βάζουμε την κατσαρόλα στην αναμμένη εστία και όταν αρχίσει ο βρασμός, τον αποσύρουμε, αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκαλα και τον κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Παράλληλα, κόβουμε σε φέτες και τα κρεμμύδια και τα βράζουμε σε νερό.

2. Στην ίδια κατσαρόλα, αφαιρούμε το νερό, στραγγίζουμε τα κρεμμύδια και τα ξαναβάζουμε στο σκεύος, προσθέτοντας λάδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, το κρασί και αφήνουμε τη σάλτσα να μελώσει. Έπειτα από μισή ώρα, προσθέτουμε το ψάρι, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, πιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 15 με 20 λεπτά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αρνάκι κλέφτικο

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 90 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλα κομμάτια κρέας από αρνί ή κατσίκι - 5 κυβάκια τυρί κεφαλογραβιέρα (ή άλλο πικάντικο, σκληρό τυρί...

Κανελόνια με κιμά και μπεσαμέλ

Για 6-7 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 με 1+½ πακέτο κανελόνια (ανάλογα με το ταψί) - ¼ τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή ένταμ) - Μισό κι...

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές) - 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες) - 250 γραμμάρια γραβιέ...

Φόρτωση άρθρων...