Για 20 κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 450 γραμμάρια βούτυρο

- 240 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα (53%)

- 550 γραμμάρια ζάχαρη

- 7 αυγά

- 30 γραμμάρια άγλυκο κακάο

- 290 γραμμάρια μαλακό αλεύρι

- 200 γραμμάρια καβουρδισμένα φιστίκια Αιγίνης

Για τη σάλτσα

- 250 γραμμάρια λιωμένη σοκολάτα γάλακτος

- 350 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1. Σε μπεν μαρί βάζετε τη σοκολάτα κουβερτούρα και το βούτυρο να λιώσουν. Σε μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το κακάο και τα φιστίκια Αιγίνης. Στον κάδο του μίξερ, με το σύρμα, χτυπάτε τα αυγά και τη ζάχαρη να φουσκώσουν.

Όταν συμβεί αυτό, τα βγάζετε από το μίξερ και προσθέτετε το βούτυρο με την κουβερτούρα που έχουν ήδη λιώσει και ομογενοποιηθεί.

Στη συνέχεια, ρίχνετε το μείγμα αλευριού, ανακατεύετε καλά να δημιουργηθεί μια ομογενοποιημένη ζύμη για μπράουνις και την αδειάζετε σε ταψάκι που έχετε ντύσει με αντικολλητικό –ελαφρά βουτυρωμένο-χαρτί.

Αφήνετε το σκεύος για λίγο στην άκρη, για 10-15 λεπτά να καθίσει και έπειτα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 12-14 λεπτά στους 180 βαθμούς.

2. Όσο ψήνετε το μπράουνις ετοιμάζετε τη σάλτσα σοκολάτας: Σε κατσαρολάκι, βράζετε την κρέμα γάλατος και τη ρίχνετε σιγά-σιγά στη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος, ανακατεύοντας συνέχεια.

Όταν κρυώσει το μπράουνις, το κόβετε και το σερβίρετε είτε με τη σάλτσα είτε με όποιο παγωτό της αρεσκείας σας.