Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Μύδια με σάλτσα μουστάρδας

Μαγειρική

Για 3-4 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- ¾ κιλού μύδια φρέσκα ή κατεψυγμένα, με μισό κέλυφος

- 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό ξηρό κρασί

- 1 ξερό κρεμμύδι (τριμμένο)

- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)

- 1 φλιτζάνι τσαγιού φέτα (τριμμένη)

- 4-5 κουταλάκια σούπας μουστάρδα πικάντικη (τύπου Dijon)

- 1 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

- Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μύδια, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά περίπου.

Στη συνέχεια, διαλύουμε τη μουστάρδα στο κρασί και σβήνουμε με αυτό το μείγμα το φαγητό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για μερικά λεπτά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί καλά η μουστάρδα. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις, μέχρι να πήξει η σάλτσα, και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα και το μαϊντανό.

Ανακατεύουμε καλά για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η φέτα. Αποσύρουμε έπειτα το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε τα μύδια με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φασολάκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1 κιλό φασολάκια φρέσκα - 1 κρεμμύδι μεγάλο (ψιλοκομμένο) - 1 σκελίδα σκόρδο (σπασμένο) - 3 ντομάτε...

Χοιρινή τηγανιά με γραβιέρα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 5 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 1+½ κιλό χοιρινό μπούτι (σε μεγάλες μπουκιές) - 5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες) - 250 γραμμάρια γραβιέ...

Σπαγγέτι με ιταλική καρμπονάρα

Για 4-5 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 500 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι - 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (ψιλοκομμένο) - 100-150 γραμμάρια ζαμπ...

Φόρτωση άρθρων...