Για 8 άτομα

Ετοιμασία: 10 λεπτά

Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Υλικά

- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα Βλάχας

- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% (παγωμένη)

- 3 βανίλιες.

Για τη σάλτσα

- 2 κεσεδάκια φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4

- 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

- 1 φλιτζανάκι σιρόπι γρεναδίνη (σιρόπι ροδιού)

- 2 βανίλιες

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε τις φράουλες, τις πλένουμε καλά και τις κόβουμε στα τέσσερα. Έπειτα, τις βάζουμε σε κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και το σιρόπι, σε μέτρια φωτιά, να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα. Όταν συμβεί αυτό, αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει

2. Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια, χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα με τις βανίλιες. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και τα ανακατεύουμε απαλά έως ότου ομογενοποιηθούν. Βάζουμε το παγωτό σε μεταλλικό δοχείο στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει, όχι όμως τελείως. Μετά, το βγάζουμε από την ψύξη και με κουτάλι ανακατεύουμε τη σάλτσα φράουλας στο παγωτό από κάτω προς τα πάνω για να πάει παντού. Όταν είναι έτοιμο, το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει.