Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 140 λεπτά

Υλικά

- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (καραμελωμένο)

- 2 μεγάλες ώριμες μπανάνες

- 1 κουτί παγωμένη φυτική σαντιγί (500 ml)

- 3-4 κουταλάκια σούπας γάλα

- Λίγο ξύσμα λεμονιού

- 5-6 μπισκότα τύπου Πτι-μπερ (σε κομματάκια) - Ξηροί καρποί τριμμένοι (για το σερβίρισμα)

- Σιρόπι καραμέλας (για το σερβίρισμα)

- Βάφλες (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

1. Καραμελώνουμε το ζαχαρούχο γάλα: Βγάζουμε το χαρτί της συσκευασίας, βάζουμε τη κονσέρβα σε κατσαρόλα με νερό που να την καλύπτει και τη βράζουμε για 2 ώρες, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αν χαμηλώνει η στάθμη του νερού, θα πρέπει να συμπληρώνουμε. Αφήνουμε κατόπιν την κονσέρβα να κρυώσει μέσα στο νερό που έβρασε και δεν την ανοίγουμε για κανέναν λόγο όσο είναι ζεστή γιατί μπορεί να εκραγεί.

2. Χτυπάμε με μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα την παγωμένη φυτική σαντιγί μέχρι να γίνει αρκετά σφιχτή. Λιώνουμε τις μπανάνες με το πιρούνι σε άλλο μπολ, προσθέτουμε την καραμέλα, το γάλα και χτυπάμε καλά. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, προσθέτοντας τα

Πτι-μπερ, το ξύσμα λεμονιού και βάζουμε το παγωτό σε πλαστικό δοχείο με καπάκι. Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη για μερικές ώρες και είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε με βάφλες και επιπλέον καραμελωμένο ζαχαρούχο ή σιρόπι καραμέλας και τριμμένους ξηρούς καρπούς.