Για 4 άτομα

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

- 4 σκελίδες σκόρδο

- 1 κουταλάκι τριμμένο κύμινο

- 1 κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα

- 3 κουταλάκια σούπας βούτυρο

- 1 κομμάτι ξύλο κανέλας

- 6 κουταλάκια σούπας ξίδι

- Λίγο μπαχάρι

- Αλάτι, πιπέρι

- Ελαιόλαδο

- 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και ρίχνουμε το αλατοπίπερο, τα σκόρδα, λιωμένα, το κύμινο και το μπαχάρι. Αφού τα ανακατέψουμε καλά, τα πλάθουμε σε κυλινδρικό σχήμα και τα τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο.

Όταν ετοιμαστούν, τα αποσύρουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.

2. Περνάμε τα ντοματάκια από το μπλέντερ και στη συνέχεια τα βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το βούτυρο, το ξύδι, τη κανέλα και ελάχιστη ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει και μετά προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και ελάχιστο νερό.

Τ’ αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά και έως ότου δέσει η σάλτσα τους. Τα σερβίρουμε με στραγγιστό ρύζι, βρασμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.