Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Σοφρίτο μοσχάρι με ξίδι βαλσαμικό και πάπρικα

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 15'

Χρόνος μαγειρέματος: 1:15' Υλικά

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο (μενταγιόν από κιλότο), σε λεπτές φέτες πάχους 0,5εκ.

αλεύρι για πασπάλισμα

100 γραμμάρια ελαιόλαδο

50 γραμμάρια βούτυρο

6 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες

1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

10 κλωναράκια θυμάρι

150 γραμμάρια κρασί λευκό

100 γραμμάρια ξίδι λευκό βαλσαμικό

250 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο ή βοδινό

1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά κόκκους πολύχρωμο πιπέρι αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε το κρέας και το στεγνώνετε πολύ καλά.

Το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια με αλεύρι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζετε το κρέας για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν αρκετό χρώμα. Βγάζετε από το τηγάνι το κρέας και το μεταφέρετε σε μια χαμηλή κατσαρόλα.

Πασπαλίζετε με το σκόρδο, τον μαϊντανό, το θυμάρι, τους κόκκους πιπεριού, την πάπρικα και στη συνέχεια τα περιχύνετε με το ξίδι, το κρασί και τον ζωμό και μαγειρεύετε για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σάλτσα του, αλλιώς συνεχίζετε για όσο χρειαστεί.

Σερβίρετε το σοφρίτο συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μελιτζάνες της στάνης

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 40 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 5 μεγάλες φλάσκες μελιτζάνες - 1 φλιτζάνι αλεύρι - 5 αυγά - 1 κουταλιά λιωμένο βούτυρο - 2 φλι...

Γαριδοκροκέτες

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 700 γραμμάρια μεγάλες γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες) - 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι - 2 κουταλάκια σο...

Μελιτζάνες σισιλιάνα

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 40 λεπτά Υλικά - 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες - 300 γραμμάρια φέτα - 150 γραμμάρια κασέρι - 2 μεγάλες ντομάτες φρέ...

Φόρτωση άρθρων...