Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Σολομός με σάλτσα βινεγκρέτ

Μαγειρική

Για 2-4 άτομα

Ετοιμασία: 25 λεπτά

Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Υλικά

- 4 φιλέτα σολομού

- Μισό ποτήρι ελαιόλαδο

- ¼ ποτηριού κρασόξιδο

- 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι

- ¼ ποτηριού ελιές χωρίς κουκούτσι

- 2 σκελίδες σκόρδο

- 1 κουταλάκι σούπας μουστάρδα ντιζόν

- 1 κουταλάκι σούπας μέλι

- Αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, τις ελιές, το κόκκινο πιπέρι, τη μουστάρδα και το μέλι στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν τα υλικά μια λεία κρέμα.

Όταν η σάλτσα ομογενοποιηθεί, αδειάζουμε τη μισή ποσότητα της σε βαθύ μπολ ενώ την υπόλοιπη την κρατάμε για μετά. Αφού αλατοπιπερώσουμε τα φιλέτα σολομού, τα βουτάμε στη σάλτσα του μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15 με 20 λεπτά

2. Προθερμαίνουμε το γκριλ ή ένα αντικολλητικό τηγάνι. Αποσύρουμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας τα με πινέλο με την υπόλοιπη μαρινάδα κάθε 2 λεπτά. Γαρνίρουμε το σολομό ετε με φέτες λεμόνι και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μοσχαράκι κοκκινιστό με γιαούρτι

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 80 λεπτά Υλικά - 1.200 γραμμάρια μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια - 1 ποτήρι κόκκινο κρασί - 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο -...

Ριζότο με καλαμαράκια

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 25 λεπτά Υλικά - 600 γραμμάρια καλαμαράκια καθαρισμένα - 3-4 κουταλάκια σούπας ελαιόλαδο - 2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιη...

Σουφικό

Για 5-6 άτομα Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 5 λεπτά Υλικά - 3 μεγάλα ψιλοκομμένα κρεμμύδια - 3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου - 2 μελιτζάνες φλάσκες σε ροδέλες ...

Φόρτωση άρθρων...