Για ταψάκι 25+ κομμάτια

Ετοιμασία: 20 λεπτά

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά

- 400 γραμμάρια αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)

- 180 ml ελαιόλαδο

- 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γραμμάρια)

- Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

- 200 γραμμάρια τυρί φέτα

- 100 γραμμάρια τυρί γκούντα

- Λίγο πιπέρι, ρίγανη, λίγο αλάτι

- 1 αυγό

- Σουσάμι ή μαυροσούσαμο

Εκτέλεση

  1. Σε λεκανίτσα, αδειάζουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το γιαούρτι και το αλάτι. Ξεκινάμε να ανακατεύουμε τα υλικά και στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι σε τόση ποσότητα όση χρειάζεται για να γίνει το μείγμα μια σχετικά μαλακή ζύμη.

Έπειτα, σε λεκανίτσα, αναμειγνύουμε και ομογενοποιούμε όλα τα υλικά για τη γέμιση.

  1. Αφού φτιάξουμε τη ζύμη, την απλώνουμε σε καθαρή επιφάνεια εργασίας με τον πλάστη και την κόβουμε σε στρογγυλά σχήματα χρησιμοποιώντας είτε το στόμιο ενός ποτηριού είτε κουπ πατ. Κάθε στρογγυλό κομμάτι ζύμης το γεμίζουμε με μικρή ποσότητα από τη γέμιση, τη σκεπάζουμε καλά με τη ζύμη, φτιάχνοντας μισοφέγγαρα (πιρουνιάζουμε τα σημεία που ενώνονται οι δύο πλευρές της ζύμης για να μη χυθεί η γέμιση) τα οποία τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι.

Αφού τελειώσουμε τα τυροπιτάκια, τα αλείφουμε με 1 χτυπημένο αυγό, ώστε να γίνει πιο τραγανή η ζύμη, τα πασπαλίζουμε σε σουσάμι και μαυροσούσαμο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 με 200 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 15 με 20 λεπτά ή έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.