Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Ζαμπονοκροκέτες με μανιτάρια

Για 14+ κομμάτια (αναλόγως τα μεγέθη)

Ετοιμασία: 60 λεπτά

Μαγείρεμα: 40 λεπτά

Υλικά

- 4 κουταλάκια σούπας αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

- 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα

- 90 γραμμάρια βούτυρο

- 250 γραμμάρια ζαμπόν (ψιλοκομμένο)

- 200 γραμμάρια μανιτάρια (ψιλοκομμένα)

- Μαϊντανός (ψιλοκομμένος) (όσο σας αρέσει)

- Αλάτι, πιπέρι

- Λάδι (για τηγάνισμα)

Για το πανάρισμα

- 2 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)

- Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και έπειτα ρίχνουμε το γάλα, συνεχίζοντας το γρήγορο ανακάτεμα έως ότου δέσει καλά η κρέμα και δημιουργηθεί μια σχετικά σφιχτή σάλτσα μπεσαμέλ. 1-2 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε στη κρέμα το ψιλοκομμένο ζαμπόν.

2. Σε ρηχό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε ελαφρά τα μανιτάρια έως ότου μαραθούν. Στη συνέχεια, τα βγάζουμε, αφήνοντας τα να στραγγίσουν από το περιττό λάδι. Όταν στεγνώσουν, τα προσθέτουμε κι αυτά στη κρέμα μαζί με το μαϊντανό, ψιλοκομμένο. Τέλος, δοκιμάζουμε, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά, αδειάζουμε τη μπεσαμέλ σε μπολ με καπάκι και την αφήνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ να σφίξει καλά.

3. Την επομένη, πλάθουμε από τη σφιγμένη κρέμα κροκέτες, στο σχήμα και στο μέγεθος που μας αρέσει (κάντε τις μικρές, θα σας αρέσουν πιο πολύ). Μετά, τις περνάμε από δύο μπολάκια στα οποία έχουμε βάλει με τη σειρά την τριμμένη φρυγανιά και τα χτυπημένα αυγά.

Ολοκληρώνουμε περνώντας τις άλλη μια φορά από τη τριμμένη φρυγανιά ώστε να καλυφθεί πλήρως η επιφάνεια τους και τις βάζουμε σε μπολάκι, σκεπασμένες, στο ψυγείο για 45 με 60 λεπτά. Τέλος, βάζουμε λάδι σε μεγάλο τηγάνι και όταν κάψει τηγανίζουμε τις κροκέτες μέχρι να πάρουν χρυσοκάστανο χρώμα σε όλες τις πλευρές τους. Πριν τις σερβίρουμε, καλό είναι να τις αφήσουμε για λίγη ώρα στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντοματόπιτα

Για 8 κομμάτια Ετοιμασία: 20 λεπτά Μαγείρεμα: 30 λεπτά Υλικά - 400 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί ή άλλο της αρεσκείας σας - 2-3 ντομάτες μέτριες, ψιλοκομμένες - 1 τρι...

Λούλα κεμπάπ

Για 7-8 άτομα Ετοιμασία: 30 λεπτά Μαγείρεμα: 20+ λεπτά Υλικά - 1 κιλό αρνίσιος κιμάς από το ψυγείο - 600 γραμμάρια χοιρινός κιμάς από το ψυγείο - 1 καυτερή πιπερι...

Παστουρμαδόπιτα

Για 4 άτομα Ετοιμασία: 10 λεπτά Μαγείρεμα: 20 λεπτά Υλικά - 1 φύλλο σφολιάτας - Λίγο Βιτάμ (για το άλειμμα του ταψιού) - 15 φέτες παστουρμάς - 10 φέτες τυρί κα...

Φόρτωση άρθρων...