Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Ανακαλύφθηκαν 1.430 αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι (Photos)

Περισσότερους από 1.400 αρχαίους ρωμαϊκούς τάφους ανακάλυψαν αρχαιολόγοι. Αρχαιολόγοι στη νότια Γαλλία έχουν ανασκάψει αρχαίο ρωμαϊκό κοιμητήριο το οποίο περιέχει 1.430 τάφους και αποδείξεις ταφικών εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια των οποίων οι οικογένειες γιόρταζαν πάνω στους τάφους συγγενών.

Οι ανασκαφές του κοιμητηρίου, που ονομάζεται νεκρόπολη Robine λόγω της εγγύτητάς του σε ένα κανάλι με το ίδιο όνομα, άρχισαν το 2017, πριν από τις εργασίες κατασκευής στην πόλη της Ναρμπόν. Το ταφικό συγκρότημα ήταν «εξαιρετικά καλά διατηρημένο», έχοντας θαφτεί κάτω από μια κουβέρτα λάσπης τριών μέτρων, κατά τη διάρκεια της πλημμύρας του κοντινού ποταμού Αούντε, σύμφωνα με μια μεταφρασμένη δήλωση.

Ανακαλύφθηκαν 1.430 αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι

Οι τάφοι και τα αντικείμενα χρονολογούνται μεταξύ του τέλους του πρώτου αιώνα π.Χ. και του τέλους του τρίτου αιώνα μ.Χ. και περιλαμβάνουν περισσότερους από 100 τάφους με παιδικά κατάλοιπα. Μεταγενέστερες αναλύσεις έδειξαν ότι η μέθοδος ταφής διέφερε ανάλογα με την ηλικία του νεκρού.

Τα παιδιά θάφτηκαν, ενώ η πλειονότητα των ενηλίκων αποτεφρώθηκε. Ενήλικες που θάφτηκαν χωρίς αποτέφρωση τοποθετήθηκαν σε ξύλινα φέρετρα, ενώ παιδιά τοποθετήθηκαν σε πιο υποτυπώδη φέρετρα, ή λάκκους κλειστούς με κάλυμμα, σύμφωνα με τη δήλωση.

Ανακαλύφθηκαν 1.430 αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι

«Parentalia»: Η γιορτή για τους νεκρούς

Κάποιοι τάφοι είχαν  διασκορπισμένα  κομμάτια απανθρακωμένης τροφής — όπως δημητριακά, ψωμί, χουρμάδες και σύκα. Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι αυτά είναι υπολείμματα από εορτασμούς που διεξήχθησαν από οικογένειες εις ανάμνηση αποθανόντων συγγενών. Οι εορτασμοί έλαβαν χώρα στο πλαίσιο Ρωμαϊκού φεστιβάλ διάρκειας εννέα ημερών, γνωστό ως «Parentalia», το οποίο εορτάζεται από οικογένειες κάθε χρόνο το Φεβρουάριο. 

Το φεστιβάλ έκλεισε με μια εκδήλωση που ονομάστηκε «Feralia» στις 21 Φεβρουαρίου, όταν οι οικογένειες συγκεντρώθηκαν στα νεκροταφεία με φαγητό, κρασί και άλλες προσφορές για τους νεκρούς.

Οι ανασκαφές στη νεκρόπολη Robine έφεραν στο φως αρκετά πέτρινα κτίσματα τα οποία ενδέχεται να έχουν αποτελέσει κρεβάτια συμποσίων για οικογένειες που τιμούν τη «Feralia». Τα υπολείμματα των σωλήνων απελευθέρωσης — κοίλοι κεραμικοί σωλήνες που εισάγονται στο έδαφος πάνω από τους τάφους — δείχνουν οικογένειες να τιμούν συμβολικά τις γιορτές της «Feralia»  με τους νεκρούς, ρίχνοντας τροφή στους τάφους των συγγενών τους.

Ανακαλύφθηκαν 1.430 αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς χτίστηκαν οι πυραμίδες της Αιγύπτου - Ένας αρχαίος εξαφανισμένος ποταμός μπορεί να λύσει το μυστήριο

Κοντά στη λύση του μυστηρίου του τρόπου με τον οποίο κατασκευάστηκαν οι 31 πυραμίδες, συμπεριλαμβανομένης της παγκοσμίου φήμης της Γκίζας, στην Αίγυπτο πριν από περισσότερα από 4.0...

Αίγυπτος: Μυστήριο με άγνωστη δομή που βρέθηκε θαμμένη δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας (Photos)

Μία εντυπωσιακή ανακάλυψη έγινε πολύ κοντά από τις πυραμίδες της αρχαίας Αιγύπτου. Ερευνητές από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Higashi Nippon του Πανεπιστημίου Tohoku και το Εθνικό Ερευν...

Φόρτωση άρθρων...