Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Ανακαλύφθηκαν ερείπια ναού σε αρχαία πόλη (Photos)

Πολιτισμός

Τα ερείπια ναού ανακαλύφθηκαν σε αρχαία πόλη στην Τουρκία. Η αρχαία πόλη Κασταμπάλα βρίσκεται σε έναν μακρύ δρόμο, που συνδέει δυο χωριά.

Η περιοχή είναι γνωστή για τα αρχαία της και έχει και ένα μουσείο. Εκεί λοιπόν, στην ευθεία που ενώνει την πόλη Τσεβντετίγιε προς το μουσείο του Καρατεπέ, βρέθηκαν τα ερείπια ενός ναού.

Ανακαλύφθηκαν ερείπια ναού σε αρχαία πόλη

Η Κασταμπάλα βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της επαρχίας Osmaniye, κατά μήκος του συγκεκριμένου ευθύγραμμου δρόμου, στην μέση των χωριών Kesmeburun, Bahçe και Kazmaca, στην νότια Τουρκία.  Η Κασταμπάλα, είναι μια αρχαία πόλη γεμάτη ιστορία και μυθολογία, στην γνωστή τουρκική επαρχία Osmaniye. Η αρχαία αυτή πόλη έχει ιστορία 2.700 ετών. Ήταν γνωστή και ως Έφεσος της Τσουκούροβα.

Ανακαλύφθηκαν ερείπια ναού σε αρχαία πόλη

Ο αρχαιολογικός της χώρος παρουσιάζει απομεινάρια ενός πλούσιου παρελθόντος που χρονολογείται από την περίοδο των Χετταίων και των Ασσυρίων. Η πόλη ήταν ένα σημαντικό κέντρο κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή, με ναούς, με τείχη και με διάφορες δομές που αντικατοπτρίζουν την πολιτιστική και θρησκευτική σημασία της.

Ανακαλύφθηκαν ερείπια ναού σε αρχαία πόλη

Οι αρχαιολόγοι αποφάσισαν να κάνουν ανασκαφές στο τέλος της ευθείας, εκεί που τελειώνει η ιστορική κιονοστοιχία. Εκεί άρχισαν να σκάβουν και σύντομα ανακάλυψαν τα ερείπια του ναού που έχτισαν οι Λούβιοι, οι οποίοι θεωρούνται οι παλαιότεροι αυτόχθονες πληθυσμοί της Ανατολίας. Οι Λούβιοι έχτισαν τον ναό για την θεά τους, την Κουμπάμπα.

Ανακαλύφθηκαν ερείπια ναού σε αρχαία πόλη

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία χρόνια, η ηθοποιός έπασχε από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ο Σταμάτης Κραουνάκης την αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση ...

Ιταλοί επιστήμονες διάβασαν σε πάπυρο πώς πέρασε ο Πλάτωνας το τελευταίο βράδυ πριν πεθάνει

Νέα στοιχεία για τις τελευταίες ώρες της ζωής του Πλάτωνα ρίχνουν προσφάτως αποκρυπτογραφημένα αποσπάσματα παπύρων, τα οποία θάφτηκαν κάτω από στρώματα ηφαιστειακής τέφρας μετά την...

Οι αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη μετά από επανεξέταση μιας μουμιοποιημένης έφηβης που πέθανε στη γέννα

Οι αρχαιολόγοι έκαναν μια συγκλονιστική ανακάλυψη αφού επανεξέτασαν τα μουμιοποιημένα λείψανα μιας έφηβης μητέρας ηλικίας μόλις 14-17 ετών που πέθανε κατά τον τοκετό πριν από περισ...

Φόρτωση άρθρων...