Τα ερείπια ναού ανακαλύφθηκαν σε αρχαία πόλη στην Τουρκία. Η αρχαία πόλη Κασταμπάλα βρίσκεται σε έναν μακρύ δρόμο, που συνδέει δυο χωριά.

Η περιοχή είναι γνωστή για τα αρχαία της και έχει και ένα μουσείο. Εκεί λοιπόν, στην ευθεία που ενώνει την πόλη Τσεβντετίγιε προς το μουσείο του Καρατεπέ, βρέθηκαν τα ερείπια ενός ναού.

Η Κασταμπάλα βρίσκεται περίπου 12 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της επαρχίας Osmaniye, κατά μήκος του συγκεκριμένου ευθύγραμμου δρόμου, στην μέση των χωριών Kesmeburun, Bahçe και Kazmaca, στην νότια Τουρκία.  Η Κασταμπάλα, είναι μια αρχαία πόλη γεμάτη ιστορία και μυθολογία, στην γνωστή τουρκική επαρχία Osmaniye. Η αρχαία αυτή πόλη έχει ιστορία 2.700 ετών. Ήταν γνωστή και ως Έφεσος της Τσουκούροβα.

Ο αρχαιολογικός της χώρος παρουσιάζει απομεινάρια ενός πλούσιου παρελθόντος που χρονολογείται από την περίοδο των Χετταίων και των Ασσυρίων. Η πόλη ήταν ένα σημαντικό κέντρο κατά την ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή, με ναούς, με τείχη και με διάφορες δομές που αντικατοπτρίζουν την πολιτιστική και θρησκευτική σημασία της.

Οι αρχαιολόγοι αποφάσισαν να κάνουν ανασκαφές στο τέλος της ευθείας, εκεί που τελειώνει η ιστορική κιονοστοιχία. Εκεί άρχισαν να σκάβουν και σύντομα ανακάλυψαν τα ερείπια του ναού που έχτισαν οι Λούβιοι, οι οποίοι θεωρούνται οι παλαιότεροι αυτόχθονες πληθυσμοί της Ανατολίας. Οι Λούβιοι έχτισαν τον ναό για την θεά τους, την Κουμπάμπα.