Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Ανακαλύφθηκαν κεφάλια από αγάλματα θεών της Αρχαίας Ελλάδας (Photos)

Πολιτισμός

Σε εντυπωσιακές ανακαλύψεις προχώρησαν Τούρκοι αρχαιολόγοι. Συγκεκριμένα, εντόπισαν νέα κεφάλια αγαλμάτων από ελληνικές θεότητες κατά τη διάρκεια ανασκαφών κοντά στην Κιουτάχεια της Τουρκίας.

Το κεφάλι του αγάλματος της θεάς Αφροδίτης, της θεάς του έρωτα και της ομορφιάς στην ελληνική μυθολογία, και το κεφάλι του αγάλματος του Διονύσου ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια στα ερείπια της αρχαίας πόλης Αιζανοί. 
Στην Τουρκία υπάρχουν πολλοί οικισμοί της ρωμαϊκής και της ελληνικής  αρχαιότητας.

Ανακαλύφθηκαν κεφάλια από αγάλματα θεών της Αρχαίας Ελλάδας

Η πόλη, στην οποία διενεργούνται ανασκαφές, φιλοξενεί έναν από τους πιο καλά διατηρημένους ναούς, ο οποίος ήταν αφιερωμένος στον θεό Δία. 

Ανακαλύφθηκαν κεφάλια από αγάλματα θεών της Αρχαίας Ελλάδας

Η ανασκαφική περίοδος, η οποία ξεκίνησε στην αρχαία πόλη τον περασμένο Απρίλιο, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος αυτού του μήνα, σύμφωνα με τον καθηγητή Αρχαιολογίας.

Ανακαλύφθηκαν κεφάλια από αγάλματα θεών της Αρχαίας Ελλάδας

Ο καθηγητής Αρχαιολογίας και επικεφαλής της ανασκαφικής ομάδας Gokhan Coskun είπε στο πρακτορείο Anadolu ότι πολλά κομμάτια αγάλματος ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της ανασκαφής.

Ανακαλύφθηκαν κεφάλια από αγάλματα θεών της Αρχαίας Ελλάδας

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυτό είναι το πρώτο συμπαγές θραύσμα «Tyrian Purple» – Η ουσία που σχετίζεται με τους Ρωμαίους αυτοκράτορες

Σημαντική αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια ανασκαφής το 2023 στην περιοχή ενός αρχαίου ρωμαϊκού λουτρού στο Καρλάιλ στη Αγγλία. Η ανασκαφή έφερε στο φως ένα μικρό...

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία χρόνια, η ηθοποιός έπασχε από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ο Σταμάτης Κραουνάκης την αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση ...

Φόρτωση άρθρων...