Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Δρόμος μήκους 800 μέτρων με κίονες από τη ρωμαϊκή περίοδο ανακαλύφθηκε σε παραθεριστικό θέρετρο (Photos)

Πολιτισμός

Δρόμος 800 μέτρων με κίονες, της ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκε, κατά τη διάρκεια αρχαιολογικών ανασκαφών στον Πύργο Χιντίρλικ, ένα από τα ιστορικά σύμβολα της Αττάλειας, διάσημο θέρετρο διακοπών στη νότια Τουρκία.

Ο πύργος Χιντιρλίκ (Hıdırlık Kulesi) είναι ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα μνημεία της πόλης της Αττάλειας, όπου το Kaleiçi συναντά το πάρκο Karaalioğlu. Είναι χτισμένο από κομμάτια λίθων στο χρώμα της ώχρας. 

Η ιστορία του κάτω τμήματος,  ανεγέρθηκε στο σχέδιο της πλατείας στις αρχές του 2ου αιώνα μ.Χ. ως τμήμα των οχυρώσεων της πόλης. Λίγο αργότερα, στο 2ο αιώνα, προστέθηκε το κομμάτι της δεύτερης ιστορίας, αυτή τη φορά στο κυκλικό σχέδιο. Κατά τη διάρκεια της Σελτζουκικής και της Οθωμανικής περιόδου, το άνω τμήμα του κτιρίου υπέστη εκτεταμένες ανακαινίσεις.

Aνακαλύφθηκε δρόμος μήκους 800 μέτρων με κίονες από τη ρωμαϊκή περίοδο

Η λειτουργία αυτής της κατασκευής εξακολουθεί να παραμένει μυστήριο. Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι ο πύργος ήταν κάποτε ο τάφος μιας σημαντικής προσωπικότητας. Τα κομμάτια των διατηρημένων τοιχογραφιών μέσα στο κτίριο ενισχύουν αυτή τη θεωρία. 

Ακόμα, τυποποιημένα χαρακτικά από τσεκούρι και στις δύο πλευρές της πύλης εισόδου μπορεί να υποδηλώνουν το πόσο σημαντικός ήταν ο άνθρωπος που ενταφιάστηκε εκεί.

Στο πλαίσιο του έργου που πραγματοποιείται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Μουσείων Αττάλειας, και ενώ οι εργασίες συντήρησης των ιστορικών υπολειμμάτων συνεχίζονται, οι αρχαιολογικές ανασκαφές συνεχίζονται διεξοδικά.

Τέλος, ένας δρόμος με κιονοστοιχίες που αναμένεται να ρίξει φως στην ιστορία ανακαλύφθηκε στο νότιο τμήμα του πύργου.

Δηλώνοντας ότι 100 μέτρα έχουν ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής, η υπεύθυνη τμήματος του Antalya Metropolitan City, Ezgi Öz είπε, «Είναι ένα από τα σημαντικά ευρήματα του Kaleiçi. Εκτείνεται μέχρι το Üçkapılar και βρήκαμε τη σύνδεσή του με τη θάλασσα».

Aνακαλύφθηκε δρόμος μήκους 800 μέτρων με κίονες από τη ρωμαϊκή περίοδο

Συνεχίζονται οι εργασίες ανασκαφής

Οι πυρετώδεις εργασίες συνεχίζονται στον «Πύργο Hıdırlık γύρω από την  Αρχαιολογική Ανασκαφή και  το έργο για την εξέδρα παρατήρησης» που διεξάγονται από τον Μητροπολιτικό Δήμο της Αττάλειας υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης του Μουσείου της Αττάλειας και του KUDEB.

Στο συγκεκριμένο έργο  προχωρούν κανονικά τα τεχνικά έργα που θα ενώσουν την ιστορία με το τοπίο, ενώ εξακολουθούν να γίνονται νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις. 

Ως αποτέλεσμα των αρχαιολογικών ανασκαφών που ξεκίνησαν από τον Μητροπολιτικό Δήμο το 2020, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου Διατήρησης, προκειμένου να αναδειχθεί ο Πύργος Hıdırlık, σε ένα από τα πολιτιστικά και ιστορικά κτίρια της Αττάλειας, καθώς και πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο έλξης, ενώ αρχαία αξιοθέατα και κατασκευές αποκαλύφθηκαν στην περιοχή.

​ Edit media   ​

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακή ανακάλυψη σε τάφο 900 ετών – Πώς ο θαμμένος θησαυρός αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων (εικόνες)

Θησαυρός που ήταν θαμμένος αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων. Ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα, σε ένα μεσαιωνικό νεκροταφείο στο Μπραχεκιρκάν του νησιού Βισίνγκσο, στη Σουηδία...

Βεβήλωσαν τον Παρθενώνα «ζόμπι» τουρίστες - Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό

Προκλητικότητα και ασέβεια έδειξαν κάποιοι τουρίστες, που αποφάσισαν να ποζάρουν στην Ακρόπολη ως δήθεν μοντέλα, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ντυμένοι με χλαμύδες και κρατώντας π...

Φόρτωση άρθρων...