Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Αρβελέρ για Γλυπτά του Παρθενώνα: «Ελπίζω ότι αργά ή γρήγορα θα γυρίσουν»

Πολιτισμός

Στα Γλυπτά του Παρθενώνα αναφέρθηκε έστειλε η ιστορικός και βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ. Η σπουδαία Ελληνίδα ακαδημαϊκός εκτιμά ότι «αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Σε συνέντευξη στον Alpha, η διακεκριμένη ιστορικός απευθύνθηκε στα νέα παιδιά, τα οποία τα προτρέπει να κάνουν στη ζωή τους αυτό που τους αρέσει».

Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ είπε, απαντώντας σχετικά με το εάν θα μπορούσαν να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα: «Αν οι Βρετανοί είναι πολιτισμένοι, ναι. Αν οι Βρετανοί το έχουν πάρει ότι είναι τα δικά τους πράγματα, όχι. Νομίζω ότι είναι πολιτισμένοι, άρα ελπίζω ότι αργά ή γρήγορα θα γυρίσουν».

Η ιστορικός συμπλήρωσε ότι «στη Γαλλία είμαι πρόεδρος της επιτροπής και λέω συχνά στους Γάλλους, που έχουν μία μετόπη από τον Παρθενώνα, «δώστε τη για να είναι το παράδειγμα». Να δούμε ποιο θα γίνει πρώτο».

Το μήνυμα της Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ για τους νέους

«Η ζωή είναι το μόνο θανάσιμο γεγονός. Μην νομίζεις ότι η τύχη σου τη φέρνει. Την κάνεις κιόλας. Οι υπεύθυνοι για τη ζωή είναι τώρα λίγοι πια. Περιμένουν είτε από το κράτος είτε από την Ευρώπη, είτε, είτε από κάποιον άλλον να τους κάνει τη ζωή καλύτερη. Η ζωή γίνεται καλύτερη μόνο με δική σου προσπάθεια», είπε η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. 

Ερωτηθείσα η ακαδημαϊκός για τα νέα παιδιά και το μήνυμα που θα τους έστελνε, απάντησε: «Να κάνουν αυτό που τους αρέσει, όπως τους αρέσει. Η μόνη αρετή είναι η ευθύνη για τη ζωή τους».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βεβήλωσαν τον Παρθενώνα «ζόμπι» τουρίστες - Διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό

Προκλητικότητα και ασέβεια έδειξαν κάποιοι τουρίστες, που αποφάσισαν να ποζάρουν στην Ακρόπολη ως δήθεν μοντέλα, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ντυμένοι με χλαμύδες και κρατώντας π...

Πώς το DNA αποκαλύπτει τα μυστικά μίας αρχαίας φυλής πολεμιστών που έζησε πριν 1.500 έτη (εικόνες)

Τα μυστικά μίας αρχαίας φυλής πολεμιστών που έζησε πριν από 1.500 έτη αποκαλύπτονται μέσω ανάλυσης DNA. Οι ερευνητές ανακάλυψαν τα λείψανα του όγδοου αιώνα ενός αλόγου και ενός ν...

Ανακαλύφθηκαν 1.430 αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι (Photos)

Περισσότερους από 1.400 αρχαίους ρωμαϊκούς τάφους ανακάλυψαν αρχαιολόγοι. Αρχαιολόγοι στη νότια Γαλλία έχουν ανασκάψει αρχαίο ρωμαϊκό κοιμητήριο το οποίο περιέχει 1.430 τάφους και ...

Φόρτωση άρθρων...