Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Αρχαιοφύλακες: Στάση εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους λόγω καύσωνα -Από Πέμπτη ως Κυριακή

Σε τετράωρη στάση εργασίας στους αρχαιολογικούς χώρους προχωρούν οι αρχαιοφύλακες τις ημέρες του καύσωνα.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) κήρυξε «για λόγους προστασίας της υγείας εργαζομένων και επισκεπτών» τετράωρη στάση εργασίας από την Πέμπτη 20/7 έως και την Κυριακή 23/7, από τις 16.00 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας για όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που λειτουργούν από τις 08.00 π.μ. έως τις 20.00 μ.μ. και στον Λευκό Πύργο (λόγω παντελούς έλλειψης κλιματισμού).

Επίσης, κηρύχθηκε 2ωρη στάση εργασίας από τις 13.30 έως τις 15.30 για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας, που λειτουργούν 8.30-15.30.

Οι αρχαιοφύλακες που εργάζονται στα ΝΠΔΔ και σε μουσεία με διπλοβάρδια, πρόωρη αποχώρηση της πρωινής βάρδιας (13.30) σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, ενημερώνει η ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ.

«Με γνώμονα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε στους Αρχαιολογικούς Χώρους και ιδιαίτερα στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης τις προηγούμενες ημέρες, αποφασίστηκαν ομόφωνα μέτρα για την προστασία της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων, μονίμων και ΙΔΟΧ, καθώς και των επισκεπτών» επισημαίνουν οι αρχαιοφύλακες.

Ας σημειωθεί ότι «παρά τις εξαιρετικά ακραίες συνθήκες που αντιμετώπισαν όλοι οι αρχαιοφύλακες, με θερμοκρασίες άνω των 45˚C, προσπάθησαν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους, αγνοώντας την επικινδυνότητα του φαινομένου (στην Ακρόπολη είχαμε πάνω από 20 λιποθυμίες επισκεπτών)», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εντυπωσιακή ανακάλυψη σε τάφο 900 ετών – Πώς ο θαμμένος θησαυρός αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων (εικόνες)

Θησαυρός που ήταν θαμμένος αλλάζει την ιστορία των νομισμάτων. Ένα εντυπωσιακό αρχαιολογικό εύρημα, σε ένα μεσαιωνικό νεκροταφείο στο Μπραχεκιρκάν του νησιού Βισίνγκσο, στη Σουηδία...

Ιταλοί αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι εντόπισαν τον ακριβή χώρο ταφής του Πλάτωνα

Το ακριβές σημείο ταφής του Πλάτωνα κατέστη δυνατό να εντοπιστεί, σύμφωνα με έρευνα του Ιταλικού Ιδρύματος Ερευνών, η οποία βασίσθηκε σε παπύρους της τοποθεσίας Ερκολάνο, κοντά στη...

Πρόεδρος αρχαιολόγων για τον τάφο του Πλάτωνα: Ήταν γνωστό ότι βρίσκεται στην Ακαδημία

«Το ότι ο τάφος του Πλάτωνα βρισκόταν στην Ακαδημία δεν είναι κάτι άγνωστο για τους αρχαιολόγους. Ο Διογένης Λαέρτιος στις αρχές του 3ου αιώνα μ.Χ. αναφέρει ότι ο Πλάτωνας θάφτηκε ...

Φόρτωση άρθρων...