Κυριακή
05 Μαΐου 2024

«Barbie»: Η ταινία «σπάει» ταμεία στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η ταινία ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια γεγονός που αποτελεί πρωτιά για την σκηνοθέτη Γκρέτα Γκέργουικ, η οποία κατακτά την κορυφή. Η Barbie κατάφερε να χρωματίσει στα ροζ ολόκληρο τον πλανήτη. Μέσα σε μόλις 17 μέρες προβολής η ταινία κατάφερε να ξεπεράσει σε έσοδα το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Είναι η πρώτη παραγωγή στην 100ετή ιστορία της Warner Bros που πούλησε τόσα πολλά εισιτήρια σε τόσο μικρό διάστημα.

«Πράγματι πρόκειται για επιβεβαίωση του στίχου «Η πλαστική ζωή είναι φανταστική» σε ό,τι αφορά τους δημιουργούς της ταινίας στην Warner Bros οι οποίοι ήδη εφηύραν τον όρο Barbillion», αναφέρει το BBC.

Η ταινία που έχει ως κεντρική ηρωίδα τη θρυλική πλαστική κούκλα έσπασε και άλλο ένα ρεκόρ. Η δημιουργός της Γκρέτα Γκέργουιγκ έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα σκηνοθέτης που ξεπέρασε το ορόσημο του 1 δισεκατομμυρίου πωλήσεων στο παγκόσμιο box office.

«Κατά κάποιον τρόπο ήθελα να ασχοληθώ με ένα κομμάτι της παιδικής μας ηλικίας και που μας συνδέει. Ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής μιας ταινίας για την Barbie είναι να θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια», δήλωσε η δημιουργός.

Με τη Μάργκοτ Ρόμπι στο ρόλο της Μπάρμπι και τον Ράιαν Γκόσλινσκ ως Κεν, μέχρι στιγμής η ταινία μετρά ήδη 459 εκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και 572 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς.

Η ταινία εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή του αμερικανικού box office καθώς και σε πολλές άλλες χώρες και βοηθά τη βιομηχανία του κινηματογράφου να επιστρέψει δυναμικά μετά την πανδημία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε η Άννα Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

Η Άννα Παναγιωτοπούλου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Τα τελευταία χρόνια, η ηθοποιός έπασχε από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Ο Σταμάτης Κραουνάκης την αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση ...

Φόρτωση άρθρων...